Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Britanski ministar uporedio Putina s Hitlerom: Ponovo će narediti napad Novičokom

Šaps je, zajedno sa brojnim zapadnim liderima, okrivio Kremlj za nedavnu smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je umro u arktičkoj kaznenoj koloniji 16. februara

Britanski ministar odbrane Grant Šaps upozorio je da bi Putin mogao da naredi još jedan napad nervnim agensom Novičok, prenosi Independent.

Šaps je, zajedno sa brojnim zapadnim liderima, okrivio Kremlj za nedavnu smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je umro u arktičkoj kaznenoj koloniji 16. februara.

Putina je uporedio sa prijetnjom koju je nekada predstavljao Adolf Hitler.

“Putinove ruke su umrljane krvlju. Navaljni nije trebalo da završi u zatvoru, njegov zločin je bio suprotstavljanje autokratskom, a sada diktatorskom Putinu, koji ima dugu istoriju napada na svoje protivnike. Svijet ne smije da se pokoleba pred takvim vođstvom jer znamo šta će se dogoditi – sve će završiti u haosu kao u prošlom vijeku,” rekao je Šaps.

Navaljni je dobio medicinsku pomoć 2020. kada je otrovan Novičokom, istim smrtonosnim agentom kojim je Putinova špijunska agencija GRU 2018. napala bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u Solsberiju.

Iako su Skripalovi preživjeli, Davn Sturges umrla je nakon što je došla u kontakt sa otrovom iz odbačene bočice parfema.

Označavajući Putina despotskim liderom koji je izgubio svaki privid legitimiteta, ministar odbrane je upozorio da bi Putin ponovo mogao da se pretvori u otrov.

“Uvijek pratimo i trudimo se da te stvari spriječimo, ali mislim da on ima namjeru. Vidjeli ste šta se dogodilo u Solsberiju,” zaključio je Šaps.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve