Britanski premijer Boris Džonson je “vedrog duha” nakon što je proveo noć u intenzivnoj njezi zbog pogoršanja simptoma korona virusa, saopštila je njegova kancelarija u Dauning stritu 10.

Boris Džonson (Foto: REUTERS/Henry Nicholls)

Porptarol Vlade je izjavio da je Džonsonovo stanje stabilno, dat mu je kiseonik ali nije na respiratoru. Dodaje se da nije gubio svijest, te da je zadužio šefa diplomatije Dominika Raba da ga do daljnjeg mijenja.

Rab: Džonson je u sigurnim rukama

Ministar za kabinetske poslove Majkl Gov je izjavo da premijer Džonson nije priključen na respirator, ali da je primio kiseonik i da će se Vlada zvanično oglasiti ukoliko se njegovo stanje promijeni.

“Ne, on nije na respiratoru. Premijer je primio određenu pomoć u vidu kiseonika i, naravno, nalazi se pod bliskim nadzorom”, izjavio je Gov.

Iz Džonsonove kancelarije u Dauninug stritu je saopšteno da se on dobro oseća i da nije gubio svijest. Dodaje se da mu je pružena “odlična njega” te da vlada zahvaljuje “svim pripadnicima Nacionalne zdravstvene službe (NHC) na napornom radu i posvjećenosti”.

Šef diplomatije Dominik Rab, koga je Džonson u ponedjeljak zadužio da ga mijenja, kazao je da je premijer u “veoma dobrim rukama”.

Laburistički gradonačelnik Londona Sadik Kan je kazao da bolnica “Sejnt Tomas” ima “među najboljim medicinskim osobljem u svijetu”, te da premijer “ne može biti u sigurnijim rukama”.

Ministar Rab je izjavio u ponedjeljak da postoji “izuzetno snažan timski duh” iza premijera, te da će on i njegove kolege učiniti da se “što je prije moguće” primjene mjere koje im je Džonson naložio.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve