Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Blokirana najvažnija Trampova odluka

Savezni apelacioni sud odbio je da vrati na snagu izvršnu uredbu američkog predsjednika Donalda Trampa, kojom se putnicima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD.

Na ovu odluku odmah je reagovao i predsjednik Tramp, koji je na Tviteru napisao “Vidimo se na sudu, bezbjednost naše nacije je u pitanju”.

Vijeće od troje sudija iz Devetog oblasnog američkog apelacionog suda odbilo je da blokira raniju odluku nižeg suda koja je suspendovala izvršnu uredbu.

Kako se navodi, moguće je podnijeti žalbu Vrhovnom sudu, prenosi AP.

Nakon presude Apelacionog suda oglasila se i Hilari Klinton, koja je podsmješljivo na Tviteru napisala samo “3-0”, aludirajući na odluku sudija.

Odlukom nižeg suda u Sijetlu privremeno je zabranjena izvršna uredba, a advokati američkog Ministarstva pravde uložili su žalbu Devetom oblasnom apelacionom sudu na tu odluku.

Vrhovni sud trenutno ima jedno upražnjeno mjesto sudije, a kako se navodi nema šanse da kandidat Donalda Trampa za to mjesto Nil Gorsač bude imenovan na vrijeme da učestvuje u razmatranju zabrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve