Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Biznismen silovao 19 žena i djece, ubio ih, pa se iživljavao nad leševima (VIDEO)

– Sa bradom i brkovima izgleda kao savršen bolivudski zločinac. Tu je i priča o alkoholizmu i pozivanju prostitutki u svoju kuću, o njegovoj depresiji – rekao je Devineni i dodao da je ovdje riječ o “izvrnutom rasizmu”

Prije deset godina bogataš iz Delhija postao je poznat u Indiji zbog stravičnih zločina za koje je osuđen, da je silovao i ubio minimum 19 djece i žena.

Biznismen Moninder Sing Pandher u čijoj su se kući ubistva dogodila, kao i njegov sluga Surinder Koli, uhapšeni su za zločine. Koli je optužen za zločine i osuđen na smrt, dok je biznismen pušten da se brani sa slobode. Eksplozivni dokumentarac “Karma ubistva” (The Karma Killings) koji je pušten u utorak na Netfliksu, dovodi u pitanje Panderovu krivicu i njegovog sluge, prenosi BBC. Reditelj indijsko-američkog porijekla, Ram Devineni koji je proveo tri godine istražujući zločine iz Delhija, bio je u posjeti porodici u Indiji u decembru 2006. godine, kada su ova ubistva otkrivena i kada su tu vijest prenosili mediji.

– Čitao sam priče i gledao sve na TV-u i tada sam mislio da je sve ovo nemoguće. Svakog dana su otkrivali nešto novo, a svakim danom je slučaj postajao sve čudniji – rekao je reditelj za BBC.

Kuća u kojoj su se zločini odigrali nazvali su “indijska kuća strave”. Mnoga djeca su nestala iz siromašnih djelova Nitarija nekoliko godina prije zločina, a policija je ignorisala tužbe njihovih roditelja. Nakon što su prvi leševi otkriveni, prijavljeno je da je djecu iz siromašnog Nitarija ubio Koli, koji ih je pozvao u kuću i nudio im slatkiše i čokoladice. Bijesni roditelji i građani su napali policiju i preplavili mjesto zločina.

Pošto je uhapšen Koli je priznao da je silovao djecu, čak i onu koja su imala tri godine, da je zatim seksualno zlostavljao leševe te djece, a da je jedno pokušao da skuva i pojede, jer je vjerovao da kanibalizam liječi impotenciju. Tokom suđenja je porekao ove stravične izjave rekavši da su ga mučili da prizna. Biznismen Pander je porekao sve optužbe protiv sebe, ali je okarakterisan kao čudovište u novinama.

– Sa bradom i brkovima izgleda kao savršen bolivudski zločinac. Tu je i priča o alkoholizmu i pozivanju prostitutki u svoju kuću, o njegovoj depresiji – rekao je Devineni i dodao da je ovdje riječ o “izvrnutom rasizmu”.

– Pander je bio bogat čovjek, osoba sa privilegijama i svi su željeli da ga unište – dodao je.

Nakon što su pronađeni dječji djelovi tijela i odjeća ovaj zločin je nazvan “indijska kuća strave”.

Devineni je počeo da istražuje ovu priču s uvjerenjem da su obojica krivi, ali je na kraju promijenio mišljenje.

– Obojicu sam upoznao u oktobru 2012. godine na sudu gdje im je obojici suđeno – reditelj je prišao Panderovom advokatu i pitao ga da li može da razgovara sa njim.

– Dok sam razgovarao sa Panderom Koli se priključio. Stajali smo i pričali o ubistvima. Bilo je nadrealno – rekao je Devineni.

– Koli nije opovrgavao zločine, ali je pokušavao da prebaci krivicu na nekog drugog. Doktor u njihovom komšiluku umiješan u prevaru s organima bio je jedan od onih koje je Koli optuživao – kaže Devineni. Dok je čekao na smrtnu kaznu pričao je sa rediteljem o svemu, o svom životu, ženi i djeci. Reditelj ga je opisao kao “najpametnijeg čovjeka koga je ikada upoznao”.

Koli nikada nije optužio Pandera, opisao ga je kao “tima koji bi mogao da bude nečiji deka”, ali ostaje pitanje kako Pander nije znao što mu se dešava u kući.

– Pander je bio veoma vezan za Kolija koji ga je uvijek pokrivao, čak i kada su prostitutke bile u kući a njegova žena bi došla – kaže Devineni.

Ubijeđen sam da je Koli ubica, ali da je Pander nevin.

Porodice žrtava ne mogu da povjeruju u ovo objašnjenje. Godinama su tražili da vlasti objese Pandera.

-Nikoga od njih ne zanima Koli. Samo Pander. Koli je siromašan kao i oni. On je jedan od njih. Pander je bogat a bogataš ne smije da se izvuče sa ubistvom – rekao je on.

https://www.youtube.com/watch?v=hp4ttQaTRzw

Iako se reditelj Devineni  opredijelio da stane na stranu bogataša prema kome su se “nepravedno ponijeli”, ostaje pitanje njegove odgovornosti kao vlasnika kuće, u kojoj je i on živio. Malo je vjerovatno da su se najkrvoločniji zločini dešavali ispred njegovog nosa, a da on nikada nije makar posumnjao da se nešto događa. Trebalo je očistiti sve i sakriti dokaze, kojih je očigledno bilo dosta. Takođe, umjesto odbrane bogataša, koji je možda nepravedno optužen da je sam počinio zločine, ali svakako nije nepravedno optužen za dio odgovornosti, ostaje neriješeno pitanje siromašnih porodica koje su godinama molile policiju da radi svoj posao i da pronađe njihovu nestalu djecu. Taj dio priče tiče se političke i društvene organizacije Indije i ostaje kritičan i nedovoljno osvijetljen.

Izvor: Telegraf.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve