Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bajden rekao saradnicima: I ja i Netanjahu ćemo morati na sastanak s Isusom

Bajden je u svom obraćanju istakao humanitarnu krizu u Gazi i priznao da je ubijeno preko 30.000 Palestinaca

Američki predsjednik Džo Bajden, nesvjestan da se snima, rekao je nakon obraćanja naciji jednom demokratskom senatoru da je izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu poručio da će imati ”sastanak s Isusom” u vezi situacije u Gazi.

Dok je Bajden obilazio okolo nakon obraćanja, senator Majkl Benet – demokrata iz Kolorada – rekao mu je da je nedavo bio u Izraelu i zatražio od predsjednika da nastavi da se zalaže za humanitarnu pomoć Gazi, piše “Aksios”. Okružen Benetom, državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i ministrom transporta Pitom Butidžidžom, Bajden je odgovorio:

Rekao sam Bibiju – i ne ponavljajte ovo – rekao sam mu, “ti i ja ćemo imati sastanak dođi kod Isusa”. –

Kako navodi “Aksios”, u pitanju je kolokvijalizam za tešku intervenciju s namjerom da se proizvede iskorak.

Kad je Bajden shvatio da ga snimaju, rekao je:

– Snimaju me. Dobro. To je dobro.

Bajden je u svom obraćanju istakao humanitarnu krizu u Gazi i priznao da je ubijeno preko 30.000 Palestinaca. Kritikovao je Netanjahuovu vladu jer ne tretira humanitarnu krizu u enklavi kao prioritet i istakao da Izrael ne sme da koristi pomoć kao politički ulog za pregovaranje. Time se nastavlja pomak u retorici administracije u vezi rata tokom posljednjih par nedjelja, kako su se nagomilale demokratske kritik na račun Bajdenove podrške Izraelu.

Poruke iza zatvorenih vrata su bile oštrije, piše “Aksios”, uključujući one iznijete tokom posjete izraelskog ministra Benija Ganca Bijeloj kući ranije ove nedjelje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve