Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Bajden: Putin je odgovoran za smrt Navaljnog

Bajden je naveo i da je ogorčen viješću da je Navaljni umro

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da smatra da je ruski predsjednik Vladimir Putin odgovoran za smrt Alekseja Navaljnog.

„Ne griješite – Putin je odgovoran za smrt Navaljnog“, rekao je on i dodao:

„Putinu nisu ciljevi samo građani drugih zemalja, kao što vidimo u svemu što se trenutno dešava u Ukrajini,  on takođe pravi strašne zločine i svom narodu, “, dodao je predsjednik.

Bajden je naveo i da je ogorčen viješću da je Navaljni umro.

„Navaljni se hrabro suprotstavio korupciji, nasilju i svim lošim stvarima koje je Putinova vlada radila. Kao odgovor na to, Putin ga je otrovao, uhapsio ga je, dao ga je procesuirati za izmišljene zločine“, rekao je Bajden i dodao:

„Čak i u zatvoru, bio je moćan glas istine“, rekao je on.

„Mogao je da živi bezbjedno u egzilu nakon pokušaja atentata na njega 2020. godine, u kojem je zamalo ubijen“, rekao je on.

„Umjesto toga, vratio se u Rusiju — znajući da će vjerovatno biti zatvoren, možda i ubijen ako nastavi svoj posao. Ali ipak je to uradio. Zato što je tako duboko vjerovao u svoju zemlju, u Rusiju“, istakao je predsjednik.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marko
17.02.2024-05:25 05:25

Pitao bih ovog senilnog starca da li se osjeca odgovornim za desetine hiljada djece u Palestini
Zaboravlja da Americko oruzje u rukama Cionista vrsi genocid nad jednim nad jednim narodom-Zapad vise nije svrh ni samim sebe