Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Australija: Gasi se 3G mreža u cijeloj državi

ACMA je podsjetila korisnike da 3G uređaji neće biti funkcionalni, odnosno da neće moći da šalju poruke i uspostavljaju pozive pa čak ni da pozivaju broj hitne pomoći

Australijska uprava za komunikacije i medije (ACMA) je saopštila da će u potpunosti ugasiti 3G mreže u ovoj državi.

TPG Telecom (poznat i kao Vodafone) već je isključio svoju 3G mrežu, a dva preostala operatera će to učiniti za tri i po meseca.

U kratkom saopštenju objavljenom na internet stranici je navedeno da će Telstra i Optus ugasiti svoje mobilne mreže ove godine.

Telstra će to učiniti 31. avgusta, a Optus nekoliko dana kasnije.

ACMA je podsjetila korisnike da 3G uređaji neće biti funkcionalni, odnosno da neće moći da šalju poruke i uspostavljaju pozive pa čak ni da pozivaju broj hitne pomoći.

Oni sa 4G uređajima koji još uvijek uspostavljaju glasovne pozive preko 3G mreže (telefoni koji nemaju podršku za VoLTE) takođe će biti pogođeni.

Korisnicima se savjetuje da kontaktiraju svog operatera za dalja uputstva. Prema ACMA-i, većina rizičnih uređaja su zapravo stariji 4G uređaji kupljeni u inostranstvu.

Australijsko udruženje za mobilne komunikacije (AMTA) je naglasilo da će svi 3G uređaji, ne samo telefoni, biti obuhvaćeni gašenjem 3G mreže.

To uključuje tablet uređaje, pametne satove, EFTPOS mašine (terminale za kartice), medicinske alarme i druga lična rješenja za hitne slučajeve.

AMTA je pozvala korisnike da odmah poduzmu mjere i pređu na novija rješenja kako bi sprečili prekide usluge.

Osim toga, postoji zvanični program za besplatno recikliranje starih mobilnih uređaja, koji će definitivno morati da se odbace nakon gašenja 3G mreža.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve