Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Zečević: Radimo naporno od prvog dana

Trener Zoran Govedarica nije štedio igrače – radilo se jako, i po dva puta dnevno, sve sa ciljem da tim spremno dočeka početak nove sezone u Telekom 1. CFL

Borovica – Zlatibor, pa opet Borovica…

Rudar je tako koncipirao pripreme. Početak u domaćem ambijentu, potom je ekipa trenirala i igrala prijateljske utakmice na srpskoj planini, da bi se sinoć vratila u Pljevlja nakon testa protiv Novog Pazara (poraz 1:0).

Trener Zoran Govedarica nije štedio igrače – radilo se jako, i po dva puta dnevno, sve sa ciljem da tim spremno dočeka početak nove sezone u Telekom 1. CFL.

– Treniramo kvalitetno od prvog dana priprema. Uvodnu fazu odradili smo kod kuće, a 12 prethodnih dana proveli smo na Zlatiboru. Imali smo dobar smještaj, terene i ishranu, sve ono što je potrebno igračima. Trudili smo se da ispunimo sve zahtjeve stručnog štaba. Svaki igrač se bori za mjesto u timu. Sinoć smo se vratili kući, a šef nam je dao tri dana slobodno. Dobro će nam doći kraća pauza jer su pripreme bile jako naporne. Rad ćemo nastaviti na Borovici, za Arenu kaže Miloš Zečević, jedan od najboljih fudbalera prvoligaša iz Pljevalja.

Rezultati sada nijesu toliko važni, s tim što je uvijek ljepše kada se pobjeđuje, a ne gubi.

– Sve utakmice smo igrali iz jakih treninga. Ujutro vježbamo, a popodne igramo. Noge su teške. Svježina tek treba da dođe. Ne brinu nas izgubljeni mečevi. Uigravali smo se, probali mnogo toga na terenu, a uz to svi su dobili minutažu. Do početka prvenstva ostalo je nešto manje od dvije sedmice. Bićemo spremni za prvo kolo i derbi protiv Budućnosti pod Golubinjom, ističe dvadeset dvogodišnji ofanzivac.

Pored trenera Govedarice, uprava je u ljetnjom prelaznom roku angažovala nekoliko fudbalera.

– Uglavnom su došli mladi igrači koji su se lijepo uklopili. Tokom priprema su pokazali da će biti pojačanja. Generalno imamo mladu ekipu, a tu je i nekoliko starijih momaka čije iskustvo nam mnogo znači. Vjerujem da ćemo dobro izgledati na terenu kada dođu takmičarski dueli, ističe Zečević.

Po završetku prošle sezone dosta priče je bilo o odlasku glavnih karika Rudara – napadača Vuka Strikovića i Zečevića.

Obojica su, međutim, ostali u Rudaru…

– Bilo je kontakata, bilo je opcija za odlazak u inostranstvo, ali ostao sam u klubu, uz dogovor sa rukovodstvom da mogu da promijenim sredinu i ovog ljeta ukoliko stigne zadovoljavajuća ponuda. Miran sam i fokusiran na izazove sa Rudarom. Ostao je i prvi strijelac Striković. Obojica samo malo kasnili na početku priprema, ali sustižemo saigrače na fizičkom planu, zaključio je Zečević, jedini ”A” reprezentativac iz redova Rudara.

Flavio u Rudaru

Brazilac Flavio Bek Žunior bio je viđen u Petrovcu, ali će u narednoj sezoni nositi dres Rudara.

Iskusni vezista vraća se u crnogorski fudbal, gdje je ostavio trag u Budućnosti, a nastupao je i za Lovćen.

Po odlasku iz naše lige Flavio je odigrao nekoliko sezona u Indoneziji, a sada se otvorila mogućnost za saradnju sa Pljevljacima.

Trideset četvorogodišnji ”karioka” ima bogatu karijeru koju je gradio u Solinu, Enerdži Kotbusu, Fljamurtariju, Mariboru, Interu iz Bakua, Borneu, Negeriju, Bajangkari, Semenu i PSIS Semerangu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve