Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Zečević: Do opstanka bez baraža

Pljevljaci su izgubili od Radničkog iz Goražda (3:0) na Borovici, ali su zadržali optimizam uoči proljećne premijere pod Golubinjom, gdje će u petak ugostiti Titograd

Slabo izdanje u generalnoj provjeri pred nastavak prvenstva nije poljuljalo Rudar pred kojim je borba za očuvanje prvoligaškog statusa.

Pljevljaci su izgubili od Radničkog iz Goražda (3:0) na Borovici, ali su zadržali optimizam uoči proljećne premijere pod Golubinjom, gdje će u petak ugostiti Titograd.

– Nije prijatno kada ne odigrate kako treba i izgubite u posljednjoj provjeri pred početak ili nastavak takmičenja. Nijesmo se snašli u tom duelu, bili smo malo umorni, a to sigurno nije bilo naše pravo lice. Ako je već moralo da se desi tako nešto, onda je bolje sada, nego u prvenstvu. Izvukli smo pouke, spustili se na zemlju i još jednom shvatili da samo maksimalnim, ozbiljnim pristupom možemo da pobjeđujemo čak i u prijateljskim utakmicama, rekao je Miloš Zečević, jedan od najboljih igrača tima sa sjevera.

U nekoliko navrata Rudar je ulazio u prvenstvo sa manjkom treninga, uigranosti i snage. Hvatao je formu kroz takmičarske mečeve.

Ove zime sa radom je krenuo na vrijeme, a glavnu fazu priprema realizovao je u Antaliji.

– Ljetos smo kasnili sa pripremama, a to je bio slučaj i prošle zime, takođe i prije dva ljeta. Tim je kroz prvenstvo hvatao zalet, čekao reprezentativne pauze da nadoknadi propušteno. Sada smo krenuli na vrijeme. Iza nas je mjesec rada. Rukovodstvo nam je omogućilo odlazak u Tursku, gdje smo imali odlične uslove, hotel, jake protivnike. Trudili smo se da to iskoristimo maksimalno. Prvenstvo će pokazati koliko smo bili uspješni, kazao je nekadašnji mladi reprezentativac, koji nastavlja:

– Uvodnih četiri-pet kola će nam dati smjernice jesmo li za neizvjesnu borbu za opostanak ili sredinu tabele. Iskreno se nadam da ćemo osigurati mjesto u ligi bez baraža. Biće teško, ali vjerujem u ovaj tim dodaje, dvadeset dvogodišnji ofanzivac.

Zečević smatra da su Pljevljaci jači nego u prvoj polovini šampionata:

– Dobili smo dosta dolaskom Surakua, Kovačevića i Živkovića. Tu je i par mladih momaka koji su potvrdili da se na njih može ozbiljno računati. Kvalitetniji smo nego jesenas. Imamo i dužu klupu, a to dosta znači pred proljeće u kojem se sve rješava. Očekujem da od samog starta krenemo kako smo planirali, a to je pobjedom, poručio je Zečević.

Rudar ulazi u proljećnu polusezonu iz zone baraža, sa 22 boda, koliko ima i Jezero, koje je mjesto iznad, u luci spasa. Jednu poziciju ispod je naredni protivnik Titograd.

– Bilo bi lijepo da polusezonu otvorimo trijumfom. Teško je tri puta savladati istog protivnika, ali potrudićemo se da ponovimo posljednja dva rezultata protiv Titograda kojeg smo savladali kući i u gostima. Nemamo kadrovskih problema, a kada smo u punom sastavu sa svima možemo da se nosimo. Pred nama je derbi začelja, a u takvim utakmicama moramo da pobjeđujemo, pogotovo na svom terenu, zaključio je Zečević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve