Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Žakelj pred Burg: Utakmica od velikog značaja

U međusobnim duelima Budućnost vodi 3:2 protiv Burga, ali je upisala dva vezana poraza

Prvi meč u Evrokupu u 2024. godini daće odgovor da li Budućnost Voli ima realnu šansu da se do kraja bori za plasman u nokaut fazu.

Sa skorom 5-8 “plavi” su trenutno van zone plej-ofa, ali situacija može da se preokrene već u srijedu veče, nakon utakmica 14. kola.

Podgoričane čeka duel sa liderom grupe B Burgom. Francuski predstavnik blista ove sezone, ima 11 trijumfa i samo dva poraza.

“Burg je utakmica koja nam je od velikog značaja kao i posljednjih nekoliko u Evrokupu. Burg je ekipa koja igra odlično, trenutno su u seriji od deset utakmica bez poraza, poslednjih 14 mečeva samo jedan poraz. Ekipa su koja igra veoma brzu košarku, veoma efikasnu i u prethodnom kolu Evrokupa su slavili protiv Gran Kanarije tako da moramo poštovati takvog protivnika“, rekao je Žakelj u najavi utakmice.

U međusobnim duelima Budućnost vodi 3:2 protiv Burga, ali je upisala dva vezana poraza. Slovenački stručnjak vjeruje da njegovi izabranici konačno mogu odigrati 40 minuta onako kako on želi.

“Moja očekivanja za naredne utakmice su da smo bolji, iz meča u meč da napredujemo i da imamo pristup i koncentraciju koji su potrebni. Na nekim utakmicama to smo i pokazali, na nekim samo na momente i moja želja je da igrači shvate da nije dovoljno samo 20-30 minuta igre. Moramo igrati fokusirani, sa velikom energijom i samo tako možemo da se nadamo dobrom rezultatu protiv tako dobre ekipe, sve drugo ne bi bilo dobro“, poentirao je Žakelj.

Sjutrašnji susret u SC Morača počeće u 19 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve