Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Ne zanima me što nijesam u centru pažnje

U trijumfu je Baranin imao sjajan učinak od 24 poena, 17 skokova, šest asistencija i četiri blokade. Utisak je da Crnogorac igra sve bolje u timu koji je na drugom mjestu Istočne konferencije i u igri za prvo mjesto na plej-of

Naša NBA zvijezda, Nikola Vučević, nakon odlične partije u pobjedi Čikago Bulsa nad Atlanta Hoksima 130:119 govorio je o roli u slavnom klubu iz Ilinoisa.

U trijumfu je Baranin imao sjajan učinak od 24 poena, 17 skokova, šest asistencija i četiri blokade. Utisak je da Crnogorac igra sve bolje u timu koji je na drugom mjestu Istočne konferencije i u igri za prvo mjesto na plej-of.

– Iskoristio sam to što nijesmo imali utakmice neko vrijeme pa sam vježbao sve aspekte igre. Gledao sam dosta snimaka i tu sam analizirao stvari koje mogu da popravim. Bio sam frustriran što loše šutiram, ali me je pomoćni trener natjerao da ne razmišljam toliko o tome kako mi to ne bi poremetilo ostale aspekte igre. Međutim, predugo igram košarku da bih dozvolio da loš šut utiče na moj kvalitet igre. Samo sam se fokusirao, vratio i radio stvari koje sam mogao da kontrolišem – rekao je Vučević na konferenciji za medije nakon duela.

Kandidat je da u februaru treći put zaigra na Ol-star utakmici. Kada je uloga u timu u pitanju, uzima manje šuteva od zvijezda spoljne linije Derozana i Levina.

– Imamo mnogo talenta, ne samo nas trojica, već imamo i druge momke koji mogu da pogađaju. Jako je teško braniti nas kada nas trojica igramo dobro. Bili su agresivni na Derozanu, a ja sam ostajao otvoren i pogađao sam šuteve. Derozan i Levin su imali preko 30 poena, a obojica su imali devet i deset asistencija. To pokazuje da oni utiču mnogo na igru kao i da vjeruju saigračima, a to nas sve čini boljim igračima. Što se role u igri tiče, nijesam uznemiren zbog toga da sam izostavljen na mečevima ili nijesam u centru pažnje. Više se iznerviram što ne radim ono što mogu na terenu. Znam da moram da podržavam saigrače jer i oni podržavaju mene. Bilo je samo pitanje vremena kada ću početi da igram dobro. Takve stvari me uopšte ne zanimaju – kazao je Vučević.

Ove sezone Nikola bilježi 15,8 poena, 10,9 skokova, 3,6 asistencija i 1,2 blokadu po meču.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve