Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

VLADIMIR GOJKOVIĆ: Italija treba da nam bude pravi primjer

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore nije bio u potpunosti zadovoljan odnosmom prema igri naših vaterpolista.

Vaterpolo rprezentacija Crne Gore ubijediljivo je poražena od Italije u meču za peto mjesto, iako je imala priliku da već u Fukuoki obezbijedi plasman na naredno Svjetsko prvenstvo koje se igra u Dohi, ali to po svemu sudeći nije bio dovoljan motiv našim reprezentativcima.

Toga je poslije utakmice bio svjestan i selektor Vladimir Gojković, koji je bio nezadovoljan odnosom igrača u današnjoj utakmici.

“Treba jedna Italija koja je vicešampion svijeta, a ušla je maksimalno u utakmicu za plasman od petog do osmog mjesta, da bude pravi primjer.  Danas su bili bolji i čestitam im na pobjedi. Nadam se da ćemo se za naredni meč oporaviti psihološki i fizički jer imamo dosta igrača koji nikada nijesu bili sedmi na svijetu”, kazao je nakon poraza od Italije Gojković.

Crna Gora je nakon startne pobjede protiv Južne Afrike imala pet veoma teških mečeva, ali je danas protiv Italije prikazala najslabiju igru na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

“Potrošile su nas prošle četiri utakmice. Da smo igrali polufinale možda bi veći adrenalin izvukao i tu željenu energiju za ovakve utakmice. Danas smo bili u fizičkom dijelu inferiorni, možda je i kriterijum suđenja bio takav da je dopustio Italiji presing po cijelom bazenu, ali ne treba da se žalimo. Treba ovu utakmicu jednog dana analizirati na pravi način”, zaključio je Gojković.

Stefan Vidović nije nezadovoljan onim što je Crna Gora pokazala protiv Italije i ubijeđen je da će naša reprezentacija već na narednim akmičenjima imati znatno bolje rezultate.

“Znali smo da će biti izuzetno teška utakmica. Italija je po meni uz Španiju najbolja ekipa na svijetu. Ušli smo u utakmicu emotivno i fizički ispražnjeni, mislim da smo pružili maksimum i na to možemo biti ponosni. Naša igra nije bila danas na željenom nivou, međutim i ovo je velika škola za nas. Siguran sam da ova ekipa ima kvalitet i kapacitet. Na ovom takmičenju nijesu došli rezultati, ali doćiće već na prvom narednom”, kazao je nakon ubjedljivog poraza od Italije Stefan Vidović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
27.07.2023-10:59 10:59

Pojma o pojmu nemaš Gojkoviću, a kamoli o vatterpolu. Gojković i Đuro dr. Marić uništavaju crnoogorski vaterpolo!