Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vladimir Gojković: Dali smo maksimum

Grčka je od početka utakmice vodila, Crna Gora prvi put izjednačila tek u finišu treće četvrtine, ali izabranici Vladimira Gojkovića nijesu imali snage za preokret i pobjedu, iako su imali nekoliko napada za vođstvo.

Crna Gora nije imala dovoljno snage i koncentracije u završnici utakmice da preokrene rezultat u svoju korist i stigne do polufinala i borbe za medalje.

Grčka je od početka utakmice vodila, Crna Gora prvi put izjednačila tek u finišu treće četvrtine, ali izabranici Vladimira Gojkovića nijesu imali snage za preokret i pobjedu, iako su imali nekoliko napada za vođstvo.

“Igrači su dali maksimum danas. Nismo igrali dobro početak utakmice, nismo koristili šanse. Druge dvije četvrtine je bila prava igra, branili se sa velikim brojem igrača manje koje smo imali. Na kraju imali smo taj tajm aut, na dva minuta do kraja, vjerovatno da smo mi dali gol…fantastičan gol grčkog igrača koji je rješio utakmicu iz nemoguće pozicije. I maju veliki broj igrača koji igraju godinama na vrhunskom nivou u najboljim klubovima. Imali smo utakmicu u svojim rukama, ta dva vezana igrača više na neriješeno u četvrtoj četvrtini nismo iskoristili, i sad ovaj posljednji da izborimo peterce. Moramo da budemo zadovoljni, bili smo u igri, željeli smo, imali smo šanse da ovo danas prođemo”, kazao je naš selektor.

Petar Tešanović je ponovo bio dobar na našem golu, ali su saigrači odigrali završnicu utakmice sa nestrpljenjem da što prije povedu i ostali bez pobjede, iako se činilo da im se Grčka nudila.

“Ne znam šta bi tačno rekao. Dali smo sve od sebe što se vidjelo i u bazenu, ogroman broj tih malih kontri, na kraju to nismo realizovali. Vidjelo se na kraju imali smo šansu dva puta da pobjegnemo na jedan razlike, ali ne znam kako bi to okarakterisao, dali je to možda neiskustvo u tim momentima. na kraju nismo imali sreće kod zadnjeg šuta, Miško je pogodio prečku. Nismo imali sreće, ali odlična utakmica i možemo biti ponosni”, kazao je golman i kapiten reprezentacije Petar Tešanović.

uro Radović je postigao dva gola protiv Grčke, što ovog puta nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Naš vaterpolista smatra da je Crna Gora poražena zbog prevelike želje i lošeg početka utakmice kada su Grcima dozvolili da steknu brzo dva gola prednosti, a potom povedu i sa 6:3.

“Možda smo i pregorili u toj želji, vidjelo se od početka. Krenuli smo loše u prvu četvrtinu, ali na sve to smo se borili do kraja, pa se vraćali stizali rezultat, na kraju stigli. Dali smo svoj maksimum, nemam šta da kažem negativno. Grci su zaslužili pobjedu, ali nadam se da naše vrijeme dolazi. Imamo sljedeću godinu da se dokažemo i pokažemo i nadam se da smo vratili crnogorski vaterpolo u sami svjetski vrh”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
25.07.2023-14:12 14:12

Gojković ne vodi dobro vaterpolo reprezenttaciju Crne Gore. Đuro Marić očajno vodi VPSCG. Poslije ovoga MAKSIMUMA KOJI SU DALI, ako imaju imalo časti, otišli bi ća i prepuštili posa ljudima koji znaju vaterpolo, koji vole vaterpolo, koji VOLE CRNU GORU!.