Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Veliko finale: Inter protiv kraljice Lige Evrope

U borbi za prvi veliki trofej sastaće se dvije najuspješnije ekipe takmičenja (računajući i stari format UEFA kup) budući da je Sevilja bila najbolja pet puta, a Inter triput, kao i Juventus, Liverpul i Atletiko

Za pehar Lige Evrope večeras će u međusobnom duelu odlučiti Sevilja i Inter u velikom finalu u Kelnu.

Navas i Lukaku, Foto: en24.news

U borbi za prvi veliki trofej sastaće se dvije najuspješnije ekipe takmičenja (računajući i stari format UEFA kup) budući da je Sevilja bila najbolja pet puta, a Inter triput, kao i Juventus, Liverpul i Atletiko.

Sevilja ne zna za neuspjeh u 20 mečeva u svim takmičenjima, a svih pet puta, posljednji 2016, kada je stigla do finala, osvajala je trofej. Zbog toga trener Hulen Lopetegi najavljuje da će i večeras igrati prepoznatljiv napadački fudbal.

“Inter će nas natjerati da igramo izvanredan meč. Njihov tim je napravljen za Ligu šampiona, sa nevjerovatnim igračima i iskusnim trenerom. Mi smo spremni za njih, a bićemo još bolji nego na prethodnim mečevima”, poručio je Lopetegi.

Inter predvođen nezaustavljivim Romeluom Lukakuom, jeste favorit, iako na trofej u ovom takmičenju čeka još od 1998, kada je trener Antonio Konte bio na vrhuncu igračke karijere.

“Igramo protiv tima sa najviše iskustva u takmičenju. Moramo da budemo pažljivi, ali da igramo hrabro sa željom da vratimo trofej u Italiju. Samo tako ćemo pokazati da smo najbolji”, istakao je Konte.

Utakmica u Kelnu se igra od 21 sat.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve