Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Velike promjene: Španci mijenjaju sistem Kupa Kralja i Super kupa

Promjene se odnose na sistem takmičenja u Kupu kralja i Superkupu Španije kako bi se povećalo interesovanje i došlo do veće izjednačenosti

Ozbiljne promjene u španskom fudbalu. Predsjednik FS Španije Luis Rubiales je izašao u javnost sa predlozima za promjene koje vrlo vjerovatno biti usvojene na narednom sastanku UO FS Španije.

Foto: Antena M

Promjene se odnose na sistem takmičenja u Kupu kralja i Superkupu Španije kako bi se povećalo interesovanje i došlo do veće izjednačenosti.

Prijedlog za promjene u formatu Kupu kralja je da se do polufinala igra jedan meč i da se tek u polufinalu igraju dvije utakmice. Podsjetimo, do sada se Kup kralja igrao sa po dva meča u svakoj rundi od šesnaestine finala do finala u kojem se igrala jedna utakmica.

Takođe, prijedlog je da se mečevi do polufinala igraju na terenu slabije plasiranog rivala kako bi se dala šansa manjim klubovima. Do sada je bilo jako teško slabijim klubovima da eliminišu Real i Barselon. Čak i kada bi pobijedili u jednom meču, favoriti bi u revanšima igrali sa jačim timovima i obično nadoknađivali deficit iz prvog meča.

Prijedlog je i da takmičenje u Kupu kralja kreće od prve runde sa timovima iz pet najjačih rangova. Do sada su članovi Primere kretali od šesnaesetine finale. Sada će biti moguće da petoligaš odmah u prvom kolu ugosti Real ili Barselonu. Ako ima uslove za to.

Mijenja se i sistem takmičenja u Superkupu Španije. Prijedlog je da se igra Fajnal for u januaru 2020. I to negdje van Španije. Učesnici F4 turnira će biti dva prvoplasirana tima iz Primere, pobjednik ili finalista Kupa kralja, u zavisnosti da li su finalisti među pomenuta prva dva na tabeli. Četvrti učesnik bi trebalo da bude polufinalista kupa sa više trofeja od drugog polufinaliste.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve