Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Veleslalom: Odermat ubjedljiv u Val d’Izeru, sjajni Kranjec treći

Ovo je inače bio tek šesti događaj sezone jer je isto toliko do sada otkazano zbog vremena. U nedjelju je u Val d’Izeru na programu slalom

Aktuelni svjetski šampion u alpskom skijanju Mark Odermat bio je najbolji na takmičenju u Val d'Izeru u Francuskoj u veleslalomu. Drugo mjesto zauzeo je Manuel Feler, a treći je Žan Kranjec.

Poslije dvije vožnje Mark Odermat je imao vrijeme 2:03.63 i bio je za skoro sekund i po bolji od drugoplasiranog Austrijanca Felera. Treći Žan Kranjec je imao preko dvije sekunde zaostatka za Odermatom poslije dve vožnje.

Inače Žan je imao tek 11. vrijeme poslije prve vožnje, ali je na drugoj sve to nadoknadio i bio je rame uz rame sa svjetskim šampionom Odermatom. Imao je samo 18 stotinki lošije vrijeme od njega i zato se popeo na treće mjesto.

Ovo je Odermatu treći trijumf u sezoni, koliko ih imao i Norvežanin Aleksader Omot Kilde. On je inače odlučio da se ne takmiči u Francuskoj pa će sada ovako Švajcarac uvećavati prednost u odnosu na njega u Svjetskom kupu.

Ovo je inače bio tek šesti događaj sezone jer je isto toliko do sada otkazano zbog vremena. U nedjelju je u Val d’Izeru na programu slalom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve