Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vejd: Kad se penzionišem moraću kod psihijatra

U svojoj posljednjoj sezoni u Majami Hitu Dvejn Vejd postiže prosečno 14 poena, a lako može da se dogodi da tim sa Floride završi u plej-ofu

Pred Dvejnom Vejdom su možda poslednje tri utakmice u karijeri ukoliko se Majami Hit ne plasira u plej-of. Ipak legendarni košarkaš Hita već zna šta će raditi u prvim danima penzije.

Foto: Heatnation.com

U svojoj posljednjoj sezoni u Majami Hitu Dvejn Vejd postiže prosečno 14 poena, a lako može da se dogodi da tim sa Floride završi u plej-ofu. Trenutno su na poziciji devet i ispred njih je Detroit sa jednom pobjedom više. Vejd bi mogao da igra još samo tri utakmice u karijeri ako se desi da Hit ne uđe u post sezonu.

Peti pik sa Drafta 2003. godine kaže da će morati da potraži pomoć kada ode u penziju.

“Biću na terapiji, ozbiljno. Biće to velika promjena. Rekao sam svojoj ženi ‘Trebaće mi terapija i moraćemo da radimo na tome’. Uvek sam bio protiv toga da mi neko ko me ne poznaje govori kako da živim svoj život ili da mi daje uputstva. Međutim treba mi neko sa kim ću razgvarati o tome. Iako imam još mnogo toga da doživim, moguće je da će biti još velikih stvari, ali to nije ovo. Tako da će biti drugačije”, rekao je Vejd za ESPN.

NBA šampion iz 2006, 2012, i 2013. godine ima ove sezone oproštajnu turneju, a kaže da ga to mnogo motiviše.

“Bilo je nadrealno. Kao kada imaš viziju kako bi želio da izgledaju stvari. Onda nešto nadmaši tu viziju onda je to iskustvo nevjerovatno. Ne bih mogao da bolju knjigu napišem. Ovo je bestseler. Napustiću košarku na način na koji Dvejn Vejd treba da ode. Mislim da to pomaže i u plej-of borbi. Pokušavam da pobjedim. Srećan sam kako se osećam”, rekao je Vejd koji u poslednih nekoliko utakmica prosečno bilježi 17 poena po meču.

Do kraja regularnog dela sezone Majami inače igra još tri meča. Gostovaće Torontu i Bruklinu, a između te dve utakmice je meč sa Filadelfijom na domaćem parketu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve