Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Real Madrid je novi prvak Evrope

Engleski tim ima za čim da žali. Imao je mnogo više pokušaja i prilika za gol, međutim golman španskog tima Belgijanac Tibo Kurtoa bio je nesavladih na golu

Fudbaleri Real Madrida novi su prvaci Evrope. Kraljevski klub je u finalu Lige šampiona u Parizu pobijedio Liverpul sa 1:0 golom Brazilca Vinisijusa Žuniora.

Kraljevski klub nastavio je dominaciju na Starom kontinentu, sad ima duplo više titula prvaka Evrope od drugog najtrofejnijeg kluba, Milana (sedam). Liverpul je ostao na šest titula.

Engleski tim ima za čim da žali. Imao je mnogo više pokušaja i prilika za gol, međutim golman španskog tima Belgijanac Tibo Kurtoa bio je nesavladih na golu. Izašao je kao apsolutni pobjednik protiv Sadija Manea (pogodio stativu u prvom poluvremenu), Mo Salaha, Luisa Dijaza i ostalih fudbalera u crvenim dresovima.

Jedini gol na meču viđen je u 59. minutu. Bio je to prvi dobar napad španskog tima u drugom poluvremenu. Odlično je po desnoj strani prošao Urugvajac Valverde, pronašao na suprotnoj strani mladog Brazilca Vinisijusa Žuniora kome nije bilo teško da matira zemljaka Alisona.

U istoriju Lige šampiona i evropskog fudbala ušao je i sjajni Karlo Anćeloti. Italijan je postao prvi trener sa četiri titule prvaka Evrope.

Realu je ovo bio rekordni 17. put da igra u finalima za prvaka Evrope. Otkako je formirana Liga šampiona kraljevski klub ne zna za poraz – odigrao je osam finala i u svih osam pobedio (1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018. i 2022).

Liverpul je ove sezone ušao u istoriju kao prvi klub, koji je pobedio sve mečeve u gostima u jednoj takmičarskoj godini Lige šampiona. Slavio je u Portu, Madridu (Atletiko), Milanu, opet Milanu (Inter), Lisabonu (Benfika) i Viljarealu. Ali nije uspeo i u Parizu. Mada, Pariz se razlikuje od ostalih gostovanja, jer ima neutralan status, pošto i Real Madrid kao I Liverpul ima ulogu gosta.

Ovo finale na stadionu „Francuska“ u Sen Deniju pamtiće se i po velikom kašnjenu, meč je iz bezbjednosnih razloga počeo čak 37 minuta posle predviđenog vremena.

KRAJ – Real je novi prvak Evrope!

83’ – Nevjerovatni Kurtoa je ponovo sjajno odbranio i opet Salahu. Prvo ime utakmice je Belgijanac.

80’ – Kurtoa po ko zna koji put spašava Real. Sada zaustavlja pokušaj Dioga Žote

69’ – I opet je Kurtoa odbranio Salahu. Golman Reala definitivno igrač utakmice.

64’ – Brani sada Kurtoa Salahu. Belgijanac je jedan od junaka Reala večeras.

63’ – Kakav šok za Liverpul u ovim trenucima. Bili su mnogo bolji, ali su primili gol iz prve izglednije situacije pred svojim golom.

59’ – GOOOOOOOL! Real je poveo golom Vinisijusa! Asistenciju je upisao Valverde.

57’ – Traje pritisak Liverpula od početka drugog dijela. Izgleda da su izabranici Jirgena Klopa odlučno krenuli po vodeći gol.

47’ – Odmah je Liverpul zaprijetio. Opasna lopta Aleksandra Arnolda za Dijaza, ali je odbrana Reala dobro reagirala i otklonila opasnost.

46’ – Krenulo je drugo poluvrijeme.

HT – Poluvrijeme u Parizu. Liverpul je bio dominantan, ali nije uspio zabiti iz 10 upućenih udaraca ka golu Reala. S druge strane, tim iz Madrida nije niti jednom šutirao ka protivničkom golu, što pokazuje njegovu nemoć.

45+3’ – Definitivno nema ništa od gola.

44’ – Gleda se VAR trenutno.

43’ – Benzema je pogodio mrežu Alisona, ali je gol poništen zbog ofsajda.

41’ – Šutirao je Henderson iz daljine, a lopta otišla pored gola.

34’ – Pokušao je Salah glavom, ali opet je Kurtoa na mjestu. Sjajno izdanje golmana Reala.

29’ – Nakon uraganskih pet minuta Liverpula tokom kojih su “Redsi” propustili čak četiri dobre šanse, Real je uspio da koliko-toliko stane na loptu i malo smiri tempo igre.

26’ – 6:0 je u udarcima za Liverpul.

26’ – Veliki pritisak Liverpula u ovim trenucima. Krenuli su “Redsi” po gol, to je očito.

21’ – Najbolja šansa za Liverpul. Mane je pogodio stativu. Dosta sreće sada za Real.

18’ – Imali su “Redsi” još dva pokušaja. Prvo je šutirao Tijago, a zatim Salah. Kurtoa je u oba navrata bio siguran.

17’ – Liverpul prvi zaprijetio preko Salaha. Odbranio je Kurtoa njegov udarac.

17’ – Dosta grešaka u napadu prave obje ekipe. S druge strane, odbrane dobro rade svoj posao.

15’ – Još nema prilika. Treneri su oprezno ušli u utakmicu.

9’ – Mane je pokušao uposliti Dijaza, ali je njegov pas bio prejak.

5’ – Liverpul je nešto agresivniji. “Redsi” presingom pokušavaju natjerati posljednju liniju Reala na grešku.

4’ – Bez uzbuđenja u uvodnim minutama.

1’ – Utakmica je počela!

21:35 – Igrači su izašli na teren. Ide prvo intoniranje himne Lige prvaka i utakmica će početi.

21:28 – U međuvremenu popularna kubanska pjevačica Kamila Kabeljo (Camila Cabello) izvodi svoj performans na ceremoniji otvaranja.

21:25 – Utakmica bi prema posljednjim informacijama trebala početi u 21:36 sati.

21:14 – Na tribinama je mirno, ali je ispred haos. Navijači Liverpula su preskočili ogradu i provalili na stadion.

21:10 – Ponovo je prolongiran početak utakmice. Sada za 21:30.

20:55 – S obzirom na to da će utakmica kasniti, igrači još uvijek ne izlaze na teren, a nije počela ni ceremonija prije utakmice.

20:45 – Utakmica u Parizu će kasniti 15 minuta zbog velikih gužvi, zbog kojih brojni navijači još uvijek nisu ušli na stadion.

Realova 14. ili Liverpulova sedma titula prvaka Evrope – ko je bliži, ko će je na kraju osvojiti, pokazaće veliki duel u Parizu od 21 sat.

Dva velikana su u finalu Lige šampiona do kojeg su imali potpuno različit put.

Real je u nokaut fazi izbacivao Pari Sen Žermen, Čelsi i Mančester siti, “redsi” su imali mnogo manje stresa u duelima sa Interom, Benfikom i Viljarealom.

Liverpul je po bukmejkerima favorit da dođe do trećeg pehara u sezoni (osvojio je FA i Liga kup Engleske), ali da li iko smije da otpiše najveći klub na planeti?

“Blagu prednost dajem Realu zbog svega što je napravio u nokaut-fazi. Odigrao je nevjerovatne, šokantne, utakmice. Mislim da su Madriđani predodređeni za trofej ove sezone. Naravno, biće jako teško, finale je specifična utakmica i greške se skupo plaćaju”, rekao je crnogorski as Predrag Mijatović.

Poznati su i sastavi, nema iznenađenja:

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Realan
29.05.2022-09:50 09:50

Iako zbog sina,vatrenog pristalice Reala,navijao sam za njih,prema prikazanoj igri,sutevima na gol,sansama,i nestvrno dodrog kurtoe,nezasluzena pobjeda Reala.Ponprikazanoj igri,titulu du ubedljivo boljom igrom zasluzili fudbaleri Liverpula.Nisam njihov fan apsolutno,ali iman urodjeni cip za istinu i pravdu.Nije im neka satisfakcija,ali ziva istina.