Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

EP: Trikolori prejaki za lavove u Budimpešti

Lavovi su 25 minuta držali egal i u svim segmentima parirali olimpijskom šampionu, ali je preostali dio susreta u potpunosti pripao velikom favoritu

Crnogorski rukometaši ubjedljivo su poraženi od Francuske 36:27 u utakmici 3. kola glavne faze Evropskog šampionata u Mađarskoj i Slovačkoj.

”Lavovi” su 25 minuta držali egal i u svim segmentima parirali olimpijskom šampionu, ali je preostali dio susreta u potpunosti pripao velikom favoritu.

Francuska je zahvaljujući snažnoj odbrani uspjela da do odlaska na odmor stekne četiri gola prednosti (16:12), a sjajnom igrom u nastavku definitivno otkloni sve nedoumice oko pitanja pobjednika.

Nebojša Simić sakupio je čak devet intervencija u prvom poluvremenu, raspoložen je bio i Miloš Vujović, ali protiv rukometne velesile bila je neophodna znatno kvalitetnija igra u odbrani.

Sredinom prvog poluvremena isključen je kapiten Vasko Ševaljević, a nešto kasnije je na drugoj strani crveni karton zaradio i Žerar.

Njegova zamjena Pardan fantastično je branio i dao značajan doprinos trijumfu popularnih ”eksperata”.

Crna Gora je ostala na dva boda, ali još uvijek ima šansu da osvoji treće mjesto u grupi i tako zaigra za petu poziciju na kontinentalnom šampionatu.

Za tako nešto je ”lavovima” neophodna pobjeda nad Islandom u srijedu, kao i poraz Holandije u susretu sa Hrvatskom.

Crna Gora – Francuska 27:36 (12:16)

Tok meča:

Kraj. Francuska je opravdala apsolutnu ulogu favorita i savladala Crnu Goru 27:36.

59’ – Dva brza pogotka Branka Vujovića i Marka Lasice za minus devet i igra se posljednji minut meča. 27:36.

55’ – Razlika ništa nije splasnula i ulazimo u posljednjih pet minuta meča. 24:34.

50’ – Francuska je u jednom momentu imala i plus 11, međutim Filip Vujović ublažava. Prethodno je Branko Vujović dva puta efektno pogodio, ali to su takođe činili Mem i Konkud. 22:32.

45’ – Ogromnih plus 10 za Francuze. ”Lavovi” su bez pravih rješenja u napadu i Miloš Vujović promašuje sedmerac. Sve je ovdje praktično jasno. 19:29.

40’ – Francuzi preuzimaju apsolutni primat i imaju maksimalnih plus sedam. Naši momci na momente bljecnu, ali olimpijski šampioni koriste praktično svaku akciju. 17:24.

35’ – Francuzi čuvaju maksimalnih plus pet nakon pogotka Mema. Prethodno je Miloš Vujović pogodio cepelin, Karabatić ekspresno reagovao, pa pogodak Lasice. 14:19

31’ – Nastavlja se meč u Budimpešti i pogodak Grebila. 12:17.

Poluvrijeme. Nakon prvih 30 minuta Francuska vodi protiv Crne Gore 12:16. Nešto više od 20 minuta ”lavovi” su bili potpuno ravnopravan rival olimpijskom šampionu, a onda su Francuzi iskoristili naša loša rješenja u napadu i odlijepili se na pristojnu razliku. Miloš Vujović je najefikasniji pojedinac sa pet pogodaka, na drugoj strani po četiri gola Lena i Mema. Prvi dio su obilježila i dva isključenja – Ševaljevića i golmana Francuske Žerara.

28’ – Francuzi se ponovo odljepljuju na plus tri novim pogotkom Ričardsona i Minea. Crna Gora ne zna za pogodak preko sedam minuta. 11:14.

25’ – Miloš Božović pogađa za izjednačenje, dok Stefan Čavor propušta priliku za totalni preokret. ”Trikolori” nijesu znali za pogodak punih sedam minuta do pogotka Ričardsona i novog vođstva olimpijskih šampiona. 11:12.

20’ – Imali su naši šansu da se u potpunosti vrate u meč nakon što je prvi golman Francuske Žerar dobio direktan crveni karton. Miloš Vujović koristi sednerac, dok Marko Lasica propušta zicer za egal. 10:11.

15’ – Veliki problem za ”lavove” nakon što je kapiten Vasko Ševaljević dobio direktan crveni karton, ali Miloš Božović i Radojica Čepić koriste napade s igračem manje, a Francuzi koriste napad preko Dika Mema za plus dva. 7:9.

10’ – Naši momci ne koriste igrača više na pravi način i primaju jeftine golove od Mema i Lena, ali nas Čepić vraća u igru. 6:7.

5’ – Kako raspucan početak meča. Nakon što su ”trikolori” stekli dva gola viška, naši momci preko Lasice i Miloša Vujovića prave totalni preokret, ali brzo to anulira Mem. 4:4.

1’ – Počinje okršaj u Budimpešti.

“Lavovi” se sastaju sa olimpijskim šampionom, dominantnom rukometnom silom, najboljom selekcijom 21. vijeka – i nisu bez šansi.

Francuzi su u prošloj rundi pokazali slabosti, izgubili su od Islanda čak osam razlike (29:21) i njih je koronavirus poremetio u pripremama i na samom takmičenju.

Možda zvuči pretenciozno, ali Crna Gora u duel sa kultnom reprezentacijom ulazi sa ciljem da pobijedi i tako ostane u igri čak i za plasman u polufinale, uoči posljednjeg meča sa Islandom, koji je danas izgubio od Hrvatske.

Ali, do tog cilja može da se dođe ako se poklopi mnogo toga, a prije svega ako izabranici Zorana Roganovića odigraju utakmicu života…

U meču sa Francuskom neće biti Boža Anđelića, zbog povrede skočnog zgloba.

Prvi polufinalista je poznat – to je Danska, koja je ubjedljivo pobijedila Holandiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bellarina
24.01.2022-22:20 22:20

A vi ste momci već naše zlatoo!!! Samo naprijed uradite posao i završite borbeno ko do sad!!! Veliki naši lavovi veliki ste naš ponos!!! Ljudi, moramo ih dočekati ko što zaslužuju, ko heroje naše danas najvećee!!!!