Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

SP: Sjajne lavice pružile veliki otpor olimpijskim šampionkama

Odigrale su naše djevojke odličnu utakmicu protiv olimpijskih šampionki, ali nisu izdržale do kraja

Crnogorske rukometašice poražene su od Francuske 24:19., u posljednjem kolu prve faze Svjetskog prvenstva.

Odigrale su naše djevojke odličnu utakmicu protiv olimpijskih šampionki, ali nisu izdržale do kraja.

Borila se hrabro ekipa Bojane Popović protiv jednog od najvećih favorita na Mundijalu.

Konstantno disala za vrat mnogo iskusnijoj ekipi, ali je nažalost napravila nekoliko grešaka u trenucima kada je možda mogla da okrene meč u svoju korist.

Čini se da je posljednja šansa otišla kod rezultata 18:17 u 53. minutu kada je Itana Grbić izgubila loptu, a potom su Francuskinje dale tri gola i prelomile meč.

”Lavice” u drugi dio Svjetskog prvenstva neće prenijeti nijedan bod, a sljedeći meč čeka ih za dva dana, protiv Srbije.

Francuska – Crna Gora 24:19 (12:12)

Tok meča:

Kraj. Francuska je ipak na kraju bila prejak rival i slavila 24:19.

55’ – Loše su naše odigrale nakon tajm auta. Tri gola za Francusku, dva iz kontri, uz nekoliko izgubljenih lopti. Velika prednost za rivala, 21:17.

53’ – Tajm aut zove klupa Francuske. Itana Grbić dala je sjajan gol za 18:17, potom osvojila loptu, naše su imale napad za izjednačenje, ali je upravo Itana pogriješila. Šteta.

50’ – Ne koristi Ivona Pavićević zicer, Francuska vodi 18:16. Imale su naše napad i kod 17:16, ali je ispala lopta Jovanki Radičević.

45’ – Sjajan pogodak Ivone Pavićević koja je smanjila na 17:15. Nakon odlične odbrane, ”lavice” su imale šansu za potpuni priključak preko Đine Malović koja je snažno šutirala, ali je golmanka Francuske odlično odbranila.

40’ – Bile su ”lavice” bez gola skoro devet minuta, a onda za 40 sekundi pogoci Grbić i Ramusović. Održala je naš tim u igri Marina Rajčić sa dva odbranjena zicera u nastavku, pa opet imamo aktivan rezultat, 16:14.

35’ – Vidan je nedostatak Tanje Brnović, što Francuskinje itekako koriste za veliku prednost. 16:12.

31’ – Nastavlja se meč i prvi napad je za naše rukometašice.

Poluvrijeme. Nakon prvog djela igre je neriješeno 12:12, uz šest golova Jovanke Radičević i tri isključene Tanje Brnović. Sjajno se nose ”lavice” sa olimpijskim šampionkama.

Nevjerovatno je zbog čega je isključena Tanja Brnović. Nakon što je dala gol trčala je ka našoj polovini, a golmanka Francuske pogodila je loptom u trenutku kada je željela da što prije njena ekipa krene sa centra. Tanja je isključena, a nakon protesta je dobila direktan crveni karton!

25’ – Francuskinje su bile bez gola skoro sedam minuta kada je pogodila Zadi za 9:9. Još pet minuta do poluvremena.

20’ – Francuska je bila u seriji 3:0 kada je Sanja Premović iznudila sedmerac, koji je iskoristila Jovanka Radičević. Potom odlična odbrana ”lavica” i gol Tanje Brnović za izjednačenje, 8:8.

15’ – Kreće i Jovanka, postigla je tri pogotka, od kojih dva iz sedmerca za preokret ”lavica”, 5:6. Marina Rajčić na golu već ima pet odbrana!

10’ – Poslije zatišja na startu, raspucale su se obje ekipe. Tanja Brnović je dovela Crnu Goru u vođstvo, potom su preokrenule Francuskinje 2:1, da bi potom dva gola vezala Ivona Pavićević. Francuska je zatim sa dva brza gola došla do 4:3. Lasurs se razigrala, već je dala tri pogotka.

5’ – Bez golova u prvo pet minuta. Briljira ponovo Marina Rajčić sa već tri odbrane, a uz to je i Pino iz sedmerca šutirala pored stative. Defanziva je bila odlična i tokom dva minuta kazne za Emu Ramusović. Naše u napadu bez prave kreacije zasad.

1’ – Počeo je meč u Granoljersu i Francuskinje propuštaju prvi napad.

Za sada su “lavice” na nuli, ali bi to mogle da promijene u večerašnjem obračunu sa olimpijskim šampionom Francuskom.

Ako prirede senzaciju i savladaju tim Olivijea Krumbolca, izabranice Bojane Popović bi glavnu fazu počele sa dva boda, kao i Francuska, Slovenija i poraženi iz duela Rusije i Srbije.

Ukoliko izgube, biće na nuli, kao i Poljska…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve