Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora posustala u finišu, Španija iskoristila naše greške

Španija je od starta utakmkice imala rezultatsku prednost, pošto je Crna Gora samo dva puta uspjevala da izjednači rezultat - na 2:2 u prvoj četvrtini i na 10:10 u posljednjoj dionici igre.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom kolu Evropskog prvenstva u Dubrovniku večeras od Španije 14:12 i sada ima zaista male šanse da obezbijedi direktan plasman u četvrtfinale.

Španija je od starta utakmkice imala rezultatsku prednost, pošto je Crna Gora samo dva puta uspjevala da izjednači rezultat – na 2:2 u prvoj četvrtini i na 10:10 u posljednjoj dionici igre.

Trenutak odluke dogodio se kod rezultata 11:10 za Španiju. Crna Gora je imala priliku da još jednom izjednači, ali je Agire odbranio, a Granados iz kontranapada savladao Tešanovića i prelomio meč u koriost “crvene furije”.

Aleksan Ukropina i Stefan Vidović su sa po tri gola bili najefikasniji u našem timu, dok je Petar Tešanović imao 12 odbrana. Granados se upisao pet puta u španskoj selekciji.

Naši vaterpolisti su pobjedom protiv Španije imali priliku da obezbjede direktan plasman u četvrtfinale šampionata i lakšeg rivala u borbi za polufinale i borbu za medalje…

CRNA GORA – ŠPANIJA 12:14 (2:4, 4:4, 3:2, 3:4)

Dubrovnik – Bazen „Gruž”. Gledalaca: 600. Sudije: Kovač-Čatloš (Mađarska), Kolombo (Italija). Igrač više: Crna Gora 13 (8), Španija 14 (6).

Crna Gora: Lazović, Vujović 1, Perković, Mršić 3, Mačić, Popadić, Vidović 3, Đ. Radović 1, Ukropina 3, Spaić, Matković, V. Radović 1, Tešanović.

Španija: Agire 1 (šest odbrana), Munaris 1, Granados 5, Sanauža 1, Del Toro, Larumbe, Gomila, Kabanas, Taulj 2, Perone 3, Maljarah, Bustos 1, Ljorio.

Tok utakmice:

Možda prelomni trenuci utakmice. Španija je imala dva igrača više, isključeni su Vasilije i Đuro Radović, ali je Tešanović ostao nesavladan.

12:14. Stefan Vidović – Crna Gora je sa igračem više smanjila na 12:14 samo 20 sekundi do kraja utakmice.

11:14. Sanahuja – meč je odlučen, Španija ponovo ima tri gola prednosti, ostalo je minut do kraja.

11:13. Taulj – španski centar je sa dva metra savladao Tešanovića na 2.57 prije kraja utakmice.

11:12. Jovan Vujović – Crna Gora se odbranila sa dva igrača manje, a Vujović sa distance pogađa gol Agirea, do kraja 3.19.

10:12. Alvaro Granados – iskusni Španac je nezaustavljiv večeras, iz kontre donosi Špancima ponovo prednost od dva gola.

10:11. Alvaro Granados – isključen je bio Mačić, ali se lopta nakon odbrane Tešanovića odbila do španskih vaterpolista, a Granados u nastavku akcije postiže gol.

10:10. Marko Mršić – isključen je De Toro, nakon prekršaja u napadu na Spajiću, a Marko Mršić donosi drugo izjednačenje na utakmici.

9:10. Vasilije Radović – Ukropina je sjajno asistirao Vasiliju Radoviću koji je u posljednjim sekundama četvrtine smanjio na 9:10 sa igračem više.

8:10. Alvaro Granados – iskusni španski reprezentativac je raspoložen za igru i 3.50 prije kraja četvrtine pogađa mrežu Tešanovića za 8:10 sa igračem više.

8:9. Marko Mršić – sredinom treće četvrtine Crna Gora se ponovo vraća u igru nakon što je Mršić realizovao šesti put na utakmici igrača više.

7:9. Đuro Radović – Crna Gora i Španija nijesu iskoristile po jednom igrača više, a Đuro Radović smanjuje prednost Španaca.

6:9. Filipe Perone – Španija je prvi put osvojila loptu na startu četvrtine. Mačić je isključen, a Perone drugi put donosi tri gola prednosti svojoj reprezentaciji.

6:8. Munariz  – imali smo priliku za izjednačenje, ali je Spajiću suđen prekršaj u napadu. Ukropina spriječava kontru Španije, dobija isključenje, a Munariz postavlja konačnih 6:8 nakon dvije čertvrtine.

6:7. Aleksa Ukropina – ponovo smo imali igrača više, a Ukropina je trećim golom ponovo smanjio prednost “furije”.

5:7. Taulj – Španija je ponovo imala igrača više, a Taulj sa dva metra pogodio mrežu Tešanovića.

5:6. Stefan Vidović – razigrao se Vidović i 2.40 sekundi svojim drugim golom na utakmici smanjuje prednost Španije.

4:6. Felipe Perone – nakon prekršaja u napadu crnogorskih vaterpolista Perone je u kontranapadu efikasan i Španija ponovo ima dva gola prednosti tri minuta prije kraja četvrtine.

4:5. Stefan Vidović – Crna Gora je sa dva vezana gola ponovo u igri nakon što smo još jednom realizovali prednost igrača više.

3:5. Aleksa Ukropina – naši vaterpolisti su realizovali prednost igrača više pogotkom našeg krilnog napadača, 6.47 do kraja drugog dijela igre.

2:5. Alvaro Granados – Crna Gora nije realizovala prvi napad u četvrtini, ali je Granados precizan treći put.

2:4. Agire – Crna Gora je propustila priliku da izjenači na 3:3, a golman Agire sa gola na gol pogađa našu mrežu nekoliko sekundi prije kraja četvrtine.

2:3. Felipe Perone – Španija je imala dva igrača više u bazenu, a španski as je realizovao prednost 1.01 prije kraja četvrtine.

2:2. Crna Gora je golom Alekse Ukropine stigla do izjednačenja.

1:2. Marko Mršić – Crna Gora je realizovala igrača više i smanjila prednost Španije, 2,19 sekundi prije kraja šprve četvrtine.

0:2. Granados – Španija je realizovala prednost igrača više, nakon što je isključen Vasilije Radović.

Crna Gora nije realizovala igrača više, a Taulja u kontri zaustavlja Tešanović. Tri minuta igre.

0:1. Alvaro Granados – Španija je povela nakon polukontre šutem iskusnog reprezentativca sa nekih pet metara od gola Petra Tešanovića.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve