Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

U Španiji daleko od svog nivoa

Drugo teško gostovanje u tri dana, nakon utakmice protiv Igokee, očigledno, pokazalo se kao prevelik zalogaj za Podgoričane. Ipak, trijumf u Laktašima u ovom trenutku ima veći značaj za Budućnot

Mini serija kojom su prvi put poveli 7:6, vođstvo nakon šest i po minuta od 15:12, i pokušaj povratka u meč na 36:28, bili su jedini „svijetli“ trenuci košarkaša Budućnost Volija na meču u Valensiji. Podgoričani su na kraju doživjeli težak poraz od 103:76, drugi uzastopni u ovom takmičenju, nakon neuspjeha kod kuće od Ulma (89:68).

Drugo teško gostovanje u tri dana, nakon utakmice protiv Igokee, očigledno, pokazalo se kao prevelik zalogaj za Podgoričane. Ipak, trijumf u Laktašima u ovom trenutku ima veći značaj za Budućnost…

Poraz u gostima protiv jednog od favorita takmičenja, svakako, nije iznenađenje, ali jeste način na koji su izabranici Aleksandra Džikića izgubili utakmicu, u kojoj su, apsolutno, bili u podređenom položaju. Na ruku im nije išao ni odličan šuterski dan Valensije, koja je u prvom poluvremenu trojke šutirala 11-8, a na kraju sa odličnih 58,3 odsto (24-14). „Plavi“ nijesu defanzivno imali pravi odgovor na to, a nije ih ni služio šut iza perimetra (20-5). Uz to, Valensija je bila bolja u skoku (39-31), a posebno u asistencijama (29-15)…

– Nijesmo bili na nivou na kojem znamo. Valensija je odigrala odličnu utakmicu i odbrambeno i napadački, bili su agresivni i natjerali nas na dosta grešaka i izbacili nas iz naše igre, što je rezultiralo porazom. To je bilo jedno teško gostovanje u seriji teških utakmica, a Valensija je pokazala kvalitet koji posjeduje, uz kompletan roster u odnosu na prvi meč u Podgorici kad smo slavili. Treba vidjeti šta nije bilo dobro, ispraviti greške i što bolje se spremiti za još jednu tešku utakmicu u nedjelju – kaže za Pobjedu kapiten Budućnost Volija Suad Šehović.

Za razliku od prvog meča u „Morači“, koji je Budućnost dobila 71:70, Valensija je na svom parketu nastupila kompletna i pokazala svu svoju snagu.

– Kada pogledate rostere svih timova u Evrokupu, ne mogu da zamislim da ima neko ozbiljan ko može da izostavi Valensiju iz spiska četiri prva favorita za trofej. Ne želim da kažem ko je prvi, drugi, treći ili četvrti favorit, posebno u kovid sezoni gdje sve može da se promijeni ako jedan igrač zarazi pet drugih igrača. Ali, Valensija jeste jedan od favorita za titulu u Evrokupu. I prije meča sam rekao treneru Valensije da ponovo ima kompletnu ekipu na okupu, za razliku od nas koji još nijesmo kompletni. Nadamo se da ćemo i mi brzo imati sve igrače na okupu, ali će onda nam trebati vremena da se naviknemo jedni na druge. Imali smo teška dva posljednja mjeseca, sa mnogo problema – rekao je Džikić.

Košarkaši Budućnost Volija brzo će morati da zaborave na poraz u Valensiji, jer, već u neđelju u „Moraču“ stiže Cedevita Olimpija, u važnom duelu u borbi za što bolju poziciju u vrhu ABA lige.

– Dolazi ekipa koja je izmijenila sastav, dovela je tri odlična igrača i igra dosta drugačije i bolje u odnosu na prvi dio sezone. Imaju za sobom dobru utakmicu sa Zvezdom, iako su na kraju izgubili, i sigurno je da će iz tog poraza htjeti da izvuku pouke i vrate se na pobjednički niz. Čeka nas, dakle, nimalo lagan posao u utakmici sa Cedevita Olimpijom, ekipom koja je agresivna na obje strane terena. Dosta poena postižu iz tranzicije, imaju kvalitetne pojedince koji vuku ekipu. Treba da se odmorimo i ispravimo greške iz prethodne utakmice, i odigramo ozbiljnu utakmicu, defanzivno i ofanzivno, da bismo došli do veoma važne pobjede – zaključio je Suad Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve