Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

U “Moraču” stiže FMP za nastavak serije Budućnosti

Trener Budućnosti Andrej Žakelj kaže da FMP igra bolje nego što to rezultati govore.

Košarkaši Budućnosti sjutra veče (19 časova) u svojoj dvorani u “Morači” u meču 11. kola Admiralbet ABA lige dočekuju FMP Nebojše Čovića, poslije prve pobjede u gostina na evropskoj sceni.

Čovićeve “limenke” su ove sezone kantice za punjenje, a u Podgoricu dolaze nakon poraza od Partizana na svom parketu od 44 poena razlike, a mogao je biti i ubjedljiviju da crno-bijeli nijesu u posljednjoj četvrtini smanjili gas, pa je ona završena neriješeno.

Ipak, i pored toga trener Budućnosti Andrej Žakelj kaže da FMP igra bolje nego što to rezultati govore.

Budućnost ima skor 7:3 u regionalnom takmičenju, dok su “limenke” upisale tri pobjede, uz sedam poraza.

“Analizirali smo poslednje dvije utakmice i može se reći da ima i dobrih stvari ali i stvari na koje moramo obratiti pažnju i biti bolji već od sjutrašnjeg meča protiv FMP-a. Radi se o veoma neugodnom protivniku, mislim da njihov rezultat ove sezone nije mjerilo kvaliteta koji posjeduju. Mlad su tim, veoma agresivan, brz i očekujemo da tako i nastupe u sjutrašnjem meču. Mislim da je do nas da se spremimo danas koliko je to moguće, da na meču imamo fokus i energiju iz prethodnih mečeva. Ukoliko ti segmenti budu prisutni i na nivou mislim da pobjeda ostaje kod kuće”,kazao je Žakelj.

Bek Podgoričana Brendon Pol vjeruje da će Budućnost iz meča u meč podizati nivo igre.

“Sigurno da će FMP izaći na teren dobro pripremljen za nas. Dosta ekipa dolazi u Podgoricu i želi da se dokaže. Mi smo očigledno ekipa koja zna da ima dosta kvaliteta. Ušli smo u mini seriju sa dvije vezane pobjede, odigrali smo dobro u prethodne dvije utakmice, ali ima još stvari koje moramo popraviti. Zato je važno da izađemo na teren fokusirani kako bi smo slavili u subotu pred domaćim navijačima”, istakao je Amerikanac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve