Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Tužilaštvo Kosova pokrenulo istragu: Utakmica između Ballkanija i Dinama (2:0) je namještena?

Pod posebnom lupom su defanzivci Dinama, lijevi bek Bogdan Mihajličenko i štoper Boško Šutalo, koji su pravili amaterske greške i na taj način omogućili Ballkaniju da postigne dva gola

Dinamo Zagreb je prošle jeseni u drugom kolu grupne faze Lige konferencija izgubio od kosovskog kluba Ballkanija 2:0 u Prištini, a kosovske vlasti sumnjaju da je utakmica namještena.

Tužilaštvo Kosova je pokrenulo istragu zbog sumnje da je ta utakmica namještena, potvrdila je portparolka Laureta Ulaj za kosovski list Nacionale.

“Potvrđujemo da se po ovom pitanju preduzimaju istražne radnje državnog tužioca”, rekla je Ulaj za Nacionale.

Na kladionicama je Dinamo bio izraziti favorit, jer je Ballkani bio ekipa ekipa sa najmanjim koeficijentom u Ligi konferencija.

Ali, zagrebački klub je tog 5. oktobra odigrao jednu od najlošijih utakmica u istoriji u evropskim takmičenjima, a istragom će se utvrditi da li je to bio samo loš dan ili su u pitanju bile nečasne radnje.

Pod posebnom lupom su defanzivci Dinama, lijevi bek Bogdan Mihajličenko i štoper Boško Šutalo, koji su pravili amaterske greške i na taj način omogućili Ballkaniju da postigne dva gola.

Šutalo je nedugo nakon toga počeo dobijati manju minutažu, dok je Mihajličenko prodat u Ukrajinu.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve