Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Terzić: Ovakav poraz teško pada, moramo da dignemo glavu

U Danilovgradu je viđen nesvakidašnji meč za domaće prilike – otvorena igra, pet pogodaka, mnogo šansi, dobrih poteza, rezultatskih tumbacija i na kraju bolan epilog za ''plave'' koji su u 93. minutu izgubili sa 3:2

Utakmica Iskre i Budućnosti lijepa je reklama crnogorskog fudbala.

U Danilovgradu je viđen nesvakidašnji meč za domaće prilike – otvorena igra, pet pogodaka, mnogo šansi, dobrih poteza, rezultatskih tumbacija i na kraju bolan epilog za ”plave” koji su u 93. minutu izgubili sa 3:2.

Podgoričani su na poluvremenu imali dva gola minusa, a u nastavku su tako pritisli domaćina da je preokret visio u vazduhu.

Momci Aleksandra Nedovića imali su zicer za vođstvo, a potom im se desilo ono što su najmanje zaslužili.

Zaspala je odbrana gostiju, a to je kaznio nekadašnji đak ”plavih” Balša Sekulić koji je drugim pogotkom na meču bacio u trans sve kojima je crveno-bijela boja na srcu.

– Svaki poraz teško pada, a pogotovo ovakav – u debeloj sudijskoj nadoknadi. Odigrali smo dobro, bili bolji, ali ni to nije garant uspjeha. To je fudbal. U pretprošlom kolu slavili smo u posljednjem minutu, a sada smo izgubili na takav način. Moramo da dignemo glavu i krenemo naprijed, rekao je kapiten Vasilije Terzić.

Budućnost je samo u drugom poluvremenu priredila desetak prilika. Aktuelni šampion zasuo je protivničkog golmana odakle je stizao – iz daljine, iz blizine, sa krila, sa zemlje, iz vazduha.

Preživjela je Iskra mnoge situacije, a onda je stvar u svoje ruke uzeo vezista ”plavih”.

Terzić je ušao sa klupe i postigao evrogol sa više od 25 metara – lopta je ušla u mrežu ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa, tamo gdje nije mogla da dopre ruka golmana Kordića.

– Povrijedio sam se krajem jeseni i nijesam mogao da pomognem timu. Gledao sam utakmice sa tribina i vratio se tokom pauze. Kada su ekipe bile na odmoru, ja sam trenirao. Odradio sam pripreme i povrijedio članak sedam dana pred početak proljećne polusezone. Nijesam spreman za cijelu utakmicu. Ušao sam sa klupe protiv Iskre i dao gol. Znači mi mnogo nakon svega što sam prošao, ali osjećaj nije potpun kada smo izgubili, ističe nekadašnji mladi reprezentativac.

Budućnost je ušla u nastavak prvenstva sa ciljem da stigne vodeću Sutjesku.

To će, ipak, biti sve komplikovanija misija za ”plave” koji sada zaostaju 12 bodova za liderom.

– Velika je razlika, ali ne i nedostižna. Mi smo Budućnost i borićemo se dok postoji teoretska šansa da odbranimo titulu. Probaćemo da ostvarimo što više pobjeda, a vjerujem da će i Sutjeska imati kikseva. Ostala su i dva derbija u kojima možemo da smanjimo zaostatak za šest bodova, smatra Terzić.

Naredno kolo Telekom 1. CFL na programu je u utorak. Ivanović i društvo dočekuju Podgoricu.

– Svako protiv nas ima veliki motiv. Tako će biti i sa Podgoricom koja se bori za opstanak. Nema lakih utakmica i moraćemo da pružimo maksimum u cilju trijumfa. Znamo čiji dres nosimo i uradićemo sve da obradujemo navijače koji nam daju ogromnu poršku, zaključio je Terzić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve