Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Spektakularno i šokantno: Pešićeva Barselona osvojila Kup Kralja (VIDEO)

U meču kontraverznih sudijskih odluka, srpski stručnjak Svetislav "Kari" Pešić i njegova Barselona doveli su do suza kapitena Reala Felipe Rejesa kada je napuštao teren.

U finalu španskog kupa u nevjerovatnom meču, gdje su odluke sudija ušle u prvi plan, Barselona je porazila kraljevski klub u Madridu rezultatom 93:94 (16:20, 19:15, 25:11, 17:31, 16:17)

Foto: Kurir.rs

U meču kontraverznih sudijskih odluka, srpski stručnjak Svetislav “Kari” Pešić i njegova Barselona doveli su do suza kapitena Reala Felipe Rejesa kada je napuštao teren.

Posle 45 minuta antologijske borbe, Katalonci su slavili na postolju u domu najvećeg rivala po prvi put od 2011. godine. Tamo ih je doveo Ante Tomić, odlučujućim pogotkom u poslednjim sekundama produžetka, kojim je vratio pehar u “Palau Blaugranu”.

Upravo je hrvatski centar podigao pehar i počeo slavlje, posut konfetama, nakon vanserijskog meča i dve sudijske greške, o kojima će se narednih dana pričati koliko i o toku ove utakmice.

Pored toga što je četvrta četvrtina kreirala dramu, što je Serhio Ljulj “flouterom” postigao koš za produžetak i iako je Tomić dao poslednje poene, glavne zvezde su nažalost bile sudije.

U pretposlednjem napadu Barselone, pri njenom vođstvu “plus 2”, sudije su previdele očigledan faul Entonija Rendolfa, koji je udarcem u glavu zaustavio Krisa Singltona! Arbitri se nisu oglasili, pustili su da se igra nastavi, a onda su na drugoj strani priznali pogodak Džejsija Kerola uz prekršaj Kajla Kjurika. Real je tako poveo 93:92.

https://twitter.com/ACBCOM/status/1097234487769935872

Barseloni su ostale 4,3 sekunde, Pešić je pozvao tajm-aut i nacrtao akciju za Tomića. Hrvat je prihvatio loptu, okrenuo se oko čuvara i šutirao o tablu iz pozicije pod košem. Entoni Rendolf je skočio i blokadom zaustavio tu loptu!

Sudije su zaustavile igru, otišle da pogledaju snimak i nijesu videle da je Tomićeva lopta pogodila obruč prije nego što je Rendolf zaustavio. Priznale su koš!

https://twitter.com/MercaNBA14/status/1097244301115965442

Nakon što je i Real oštećen, Ljulj je ponovo uzeo loptu i pokušao da pogodi preko polovine terena, ali je lopta stala na obruču. Barselona je tako odbranila trofej Kupa u jednom od najkontroverznijih finala ovog takmičenja!

U pobjedničkom timu najbolji je bio Ertel s upisanih 22 poena uz šest asistencija, a dvocifreni učinak su imali Klaver s 15, Tomić s 14 i  Pengos s 10 poena.

Kod domaćina odličnu partiju je pružio Kampako s 19 pogodaka i pet asistencija, a sjajnu partiju su pružili , Rendolf s 16 poena i sedam skokova,  Kozer s 14 i Ljulj s 13 poena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve