Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Šola objavio spisak za EP: Rovita desna krila i taktički razlozi defnisali konačan spisak

Selektor naše rukometne reprezentacije Vlado Šola, precrtao je Harisa Suljevića sa spiska, i sa 17 igrača ide na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj

Selektor naše rukometne reprezentacije Vlado Šola, precrtao je Harisa Suljevića sa spiska, i sa 17 igrača ide na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

“Mi idemo sa sedamnaest igrača u Njemačku, idem sa dva golmana. Haris sada neće biti sa nama, donio sam tu odluku iz razloga što imamo na desnoj strani dosta rovitih igrača. Oba dva krila, sad nisu na turniru mogli igrati zbog povrede”, kazao je Šola.

Naš selektor je kazao da je i zbog taktičkih razloga ovakva selekcika.

“A i drugi razlog je taktički razlog. Mađari imaju dosta jake pivote, 120-130 kila i iz taktičkog razloga možda će mi, jer isto trebati na toj poziciji jedinice gdje oni najčešće stavljaju tog pivota da imam jednog jakog čovjeka”, kazao je Šola.

Šola je odlučio da u Minhen ne putuju golmani Filip Borozan i Haris Suljević, srednji bek Stevan Vujović i pivot Miodrag Ćorsović.

Na spisku od 17 igrača su golmani Nebojša Simić i Nikola Matović, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Vuk Lazović i Nemanja Grbović i bekovi Radojica Čepić, Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.

Reprezentacija sjutra putuje za Minhen, gdje će igrati utakmice u grupi C od 12. do 16. januara. Rivali za dva mjesta koja vode u glavnu rundu su Mađarska, Island i Srbija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve