Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Skupština Džudo saveza nelegitimna

Predstavnici 19 klubova saopštili su da je Skupština Džudo saveza nelegitimna i da ne priznaju odluke sa sjednice u Igalu.

Skupština je dala novi mandat Dragomiru Bečanoviću, a imenovala je i Dragana Perkovića za predsjednika Skupštine.

Oni su podsjetili da Ministarstvo sporta Crne Gore u više navrata naložilo DŽSCG da uskladi Statut sa Zakonom o sportu.

“Kako savez nije ispoštovao zakonski nalog najvišeg državnog organa za sport, inspekcija je zabranila rad DžSCG do ispunjenja te zakonske obaveze. Ono je na snazi i danas”, saopštili su potpisnici saopštenja.

Navodi se da su, kako instrukcije Ministarstva sporta veoma jasne i nedvosmislene, a redosljed stvari poznat, zaključili da je njihova zakonska obaveza da ne učestvuj na toj sjednici.

“Sumnjamo da Džudo savez i njegovo rukovodstvo zarad ličnih interesa pokušava da nas uvuče u kršenje Zakona i nezakonsko funkcionisanje”, navodi se u saopštenju.

Saopšteno je da su zbog toga odlučili da ne učestvuju na Skupštini, kako joj “ne bi dali legitimitet, potpuno svjesni da bi u slučaju suprotne odluke prekršili Zakon i bili zakonski sankcionisani”.

“Sigurni smo da će i ova, kao i prethodna skupština biti nevažeća. Iskreno smo zabrinuti za budućnost džudo sporta u Crnoj Gori jer znamo da već dugo rukovodstvo Džudo saveza pravi ogromne probleme najvišim državnim organima i institucijama odbijavši da poštuje Zakone i njihove preporuke”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve