Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Skupština CG: Otvaraju se privremeni sportski objekti u Podgorici

Sve finansijske obaveze snosiće Košarkaški savez Crne Gore, kao i obavezu izvođenja radova, uz adekvatan stručni nadzor

Odbornici u Skupštini Glavnog grada Podgodrica na jučerašnjoj sjednici dali su saglasnost na Odluku Odbora direktora Sportski objekti doo za realizaciju bespovratne donacije i to izgradnje privremenih sportskih objekata odnosno, otvorenih  terena za košarku i basket, saopšteno je iz Glavnog grada.

Foto: Skupština.me

“Naime, Odbor direktora “Sportski objekti” d.o.o. donio je Odluku kojom je dao saglasnost na zahtjev za izgradnju, putem donacije, privremenih sportskih objekata-otvorenih terena za košarku i basket, Košarkaškog saveza Crne Gore na prostoru otvorenog bazena koji decenijama nije u funkciji, a koji bi mogli biti korišćeni kako za sportske tako i za druge manifestacije javnog karaktera. Glavni grad je, prepoznajući potrebu osavremenjivanja i proširivanja postojećih sportskih kapaciteta, mišljenja da je izgradnja privremenih sportskih objekata-otvorenih terena za košarku i basket za navedenu namjenu, u potpunosti opravdana i cjelishodna i pristupio je donošenju predmetne odluke”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, Glavni grad i Košarkaški savez Crne Gore zajednički realizuju projekat rekonstrukcije Male sale kroz javno-privatno partnerstvo u multifunkcionalnu salu za dvoranske sportove.

“Radovi se odvijaju planiranom dnamikom i Podgorica će uskoro dobiti još jedan savremeni sportski objekat. U cilju realizacije ove važne investicije, tokom projektovanja i izvođenja radova izvođač je nastojao da, između ostalog, zadovolji i rigorozne estetske standarde. Taj zahtjev je teško ispuniti obzirom na činjenicu da se u nepsorednoj blizini Male sale nalazi oronuli objekat otvorenog bazena koji decenijama nije u funkciji i koji stvara lošu sliku ambijenta kompleksa SC „Morača“ i Podgorice. Zato je predloženo da s ena ovom prostoru izgrade privremeni sporstski objekti – otvoreni tereni za košarku i basket.

Sve finansijske obaveze snosiće Košarkaški savez Crne Gore, kao i obavezu izvođenja radova, uz adekvatan stručni nadzor. Izgrađeni tereni, između ostalog, biće korišćeni za razne sportske i druge manifestacije javnog karaktera”, zaključili su iz Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve