Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Greškama u odbrani Crna Gora poražena od Srbije

Našoj selekciji ostale su simbolične šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, a da bi to ostvarili neophodne su joj pobjede protiv Litvanije i Mađarske i da Bugarska pobijedi Srbiju ili Mađarsku kao gost.

Mađarska i Srbija će po svemu sudeći igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj sljedeće godine, pošto naša selekcija večeras poražena u Beogradu sa 3:1.

Srbija će tako prvi put u istoriji igrati na Evropskom prvenstvu, pošto je posljednji put na kontinentalnom šampionatu igrala selekcija SR Jugoslavija 2000. godine.

Našoj selekciji ostale su simbolične šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, a da bi to ostvarila neophodne su joj pobjede protiv Litvanije i Mađarske i da Bugarska pobijedi Srbiju ili Mađarsku kao gost.

Nije Crna Gora večeras razočarala u Beogradu, ali se pokazalo da je selektor Radulović još jednom pogrešno postavio odbranu i da nije uspio da nađe dobitnu kombinaciju za odbranu gola, pošto su gotovo na svim mečevima duvale velike promaje ispred gola Mijatovića.

Kako je tekao meč pročitajte u nastavku:

Isteklo je 90. minuta, još četiri minuta nade, ali zaista simbolične.

85. minut – selektor Miodrag Radulović je bacio sve karte na napad, ali se čini da je sve kasno. U igru ušli su Raičković, Osmajić i Mugoša.

Mađarska je u Litvaniji izjednačila na 2:2, tako da je sve izvjesnije da će na Evropsko prvenstvo Mađarska i Srbija, koja u posljednjem kolu igra kod kuće sa Bugarskom i dovoljan joj je samo bod.

Crna Gora je sada nekoliko svjetlosnih godina daleko od plasmana na EURO, odlazi još jedna šansa u nepovrat.

76. minut – za samo dva minuta Srbija je završila posao. Naša odbrana u ovim trenucima djeluje poptuno nemoćno. Tadićaje sa 18 metara šutirao precizno u lijevi ugao i donio Srbiji velikih dva gola prednosti.

74. minut – akciju Sergeja Milinkovića Savića i Tadića golom je krunisao Mitrović za vođstvo Srbije od 2:1.

Izmjena u našoj selekciji izašao je Driton Camaj, a ušao Jovović.

72. minut – velika šansa za Srbiju, Kostić je centrirao sa lijevog krila, ali je Dušan Tadić neometan sa sedam metara glavom šutirao preko gola Mijatovića.

64. minut – sreća za Crnu Goru, Kostić je centrirao sa lijevog krila, Sergej Milinković Savić je šutirao glavom, ali je lopra pogodila u nogu već savladanog Mijatovića koji je krenuo na centaršut i zaplivao u prazno.

60. minut – odlična polukontra Crne Gore, Krstović je uposlio Dritona Camaja, koji je odlično šutirao u desni ugao golmana Srbije, ali je Vanja Milinković Savić paradom spasio Srbiju. Poslije kornera nije bilo opasnosti.

49. minut – Crna Gora je prvi put zaprijetila. Janković je sjajno iznio loptu, predao je Jovetiću, ali je u izglednoj kontri naš kapiten Krstoviću dodao loptu iza leđa i šansa je propala. Od svega samo žuti karton za Nemanju Gudelja, zbog prekršaja na Jankoviću.

Na početku drugog poluvremena dvostruka izmjena u reprezentaciji Srbije. Sergej Milinković Savić je ušao umjesto Mladenovića, a Filip Kostić je zamijenio Ivana Ilića.

Završeno je prvo poluvrijeme 1:1. Crna Gora može biti zadovoljna rezultatom, iako su obje selekcije imale prilike da postignu još neki gol.

Ono što našoj selekciji ne ide na ruku je rezultat u utakmici Litvanija  Mađarska, gdje je 2:0 za domaćina, koji ima teoretske šanse za plasman na EURO.

39. minut – Crna Gora je ve agresivnija i konkretnija, Jovetić se rastrčao po cijelom terenu, ovog puta je šutirao sa nekih 25 metara, iako je na drugoj strani imao usamljenog Nikolu Krstovića, daleko pored gola.

36. minut – Adam Marušić je sjajno uposlio Stevana Jovetića, koji je pored Tadića sjajno šutirao lijevom nogom i donio Crnoj Gori izjednačenje.

33. minut – mogla je Crna Gora možda do gola. Savić je dugom loptom uposlio Marušića koji je dobro primio loptu, ali je Nikola Milenković u posljednjem trenutku intervenisao i izbacio loptu u korner. Nakon kornera, koji je izveo Janković Tući je glavom šutirao pored gola.

31. minut – prinudna izmjena u našoj reprezentaciji, povrijedio se Andrija Vukčević, pa je umjesto njega u igru ušao Risto Radunović.

26.minut – mogla je Srbija da povede sa 2:0, nakon što je Tadić uposlio Živkovića koji je šutirao otprilike sa istog mjesta kao i Mitrović, kada je postigao gol, ali je krilni napadač promašio.

23.minut – Stevan Jovetić je ubacio loptu u kazneni prostor Srbije, na koju je išao Adam Marušić, koji ju je zahvatio glavom, ali šutirao pravo u golmana Vanju Milinkovć-Savića.

Naša odbrana ne djeluje dobro, Srbija je dva puta prešla centar i dva puta ozbiljno zaprijetila. Mitrović djeluje veoma raspoložen za igru.

9.minut – Stefan Savić je nepotrebno izgubio loptu na sredini terena, Lukić je odigrao za Aleksandra Mitrovića koji je prošao po desnom krilu, ušao u kazneni prostori lijevom nogom, spoljnim felšom poslao loptu u desni ugao našeg gola.

 Aleksandar Mitrović

2. minut – akcija kapitena Srbije Dušana Tadića i Andrije Živkovića po desnom krilu i nakon centaršuta Aleksandar Mitrović je sa sedam metara prebacio glavom gol Mijatovića.

  1. minut – utakmica je počela.

Uspjeh u Beogradu seniorske reprezentacije upotpunio bi uspjeh omladinaca koji su danas pobjedom protiv Velsa (3:0) obezbijedili finalnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ukoliko Crna Gora večeras napravi iznenađenje i pobijedi na stadionu “Rajko Mitić” selekciju Srbije za plasman na Evropsko prvenstvo bila bi im potrebna još pobjeda protiv Litvanije pod Goricom.

Crna Gora večeras u Beogradu na stadionu “Rajko Mitić” protiv Srbije igra možda odlučujući meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvu u Njemačkoj sljedeće godine.

Srbija – Crna Gora

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj, Lukić, Mladenović – Tadić, Ilić – Mitrović.

Klupa: Petrović, Radunović, maksimović, Radonjić, Terzić, Kostić, Babić, Eraković, Ratkov, Samardžić, S. Milinković Savić, Đuričić.

Crna Gora (3-5-2): Mijatović – Tuci, Savić, Tomašević – Marušić, Janković, Kuč, Camaj, Vukčević – Jovetić, Krstović.

Klupa: Petković, Ličina, Radunović, M. Vukčević, Mugoša, Jovović, D. Bakić, Kosović, Raičković, Lončar, Osmajić, Milović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Filip
17.10.2023-21:22 21:22

Ceferin kriv. Trpaaaajj. Dje je Tara, je li ziva