Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Selektor Grčke očekivao težak posao protiv Crne Gore

Zbog nekih grešaka i propusta u završnici utakmice, srebro iz 2013. godine u Barseloni ostaće jedino odličje crnogorskih vaterpolista na Svjetskim prvenstvima.

Vaterpolistima Crne Gore nedostajalo je malo sreće, alo hrabrosti i odlučnosti u završnici utakmice protiv Grčke da bi se plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

Zbog nekih grešaka i propusta u završnici utakmice, srebro iz 2013. godine u Barseloni ostaće jedino odličje crnogorskih vaterpolista na Svjetskim prvenstvima.

Selektor vaterpolista Grčke, Teodoros Vlahos kazao je da je njegova ekipa znala da ih protiv Crne Gore ne čeka lak posao.

“Jako sam srećan jer smo se kvalifikovali u polufinale. Pogotovo protiv Crne Gore, jer smo svi vidjeli o kakvoj se ekipi radi na ovom turniru na svim utakmicama do sada, posebno su fantastični bili protiv Hrvatske, ali i protiv Srbije i Španije. Mislim da će Crna Gora da napreduje, da će da “raste” i da igra bolje svake naredne godine, i znali smo da nećete biti lak protivnik. Ali moji momci su bili spremni za borbu, za pobjedu, za šansu da osvoje medalju i uđu u top četiri ekipe, kazao je nakon utakmice Vlahos.

Grčka je od početka utakmice bila konstantno u vođstvu, Crna Gora stizala, stigla i imala priliku, baš kao i Španija i da rezultatski prestigne prednost rivala. Ipak, Grci su na kraju slavili sa 10:9, pošto su u posljednjoj četvrtini odigrali odličlno u odbrani sa igračem manje.

“Dobro smo počeli meč, ali se Crna Gora vratila u trećoj četvrtini, igrali su presing nad nama i izjednačili su rezultat. Od tog trenutka meč se ponovo vratio na 0:0. Obije odbrane su bile sjajne u zadnjoj četvrtini, bilo je dosta prilika na obije strane, ali na kraju mi smo pogodili kad je bilo najpotrebnije”, zaključio je Teodoros Vlahos.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve