Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sastanak: Unaprjeđenje uslova za sportiste i omladinu prioritet

U toku razgovoru je gospodin Lalošević istakao da će Uprava za sport i mlade, kroz blisku saradnju sa lokalnim samoupravama, kontinuirano raditi na unapređivanju uslova u istim, a sve u cilju obezbjeđivanja neophodne podrške omladini i sportistima iz svih crnogorskih regija koji imaju pravo da ravnopravno razvijaju svoje kapacitete i želje

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević danas je ugostio delegaciju opštine Andrijevica, preciznije predsjednika opštine Željka Ćulafića, potpredsjednika opštine, Veska Raketića, kao i poslanika Dragana Vukića.

U toku razgovoru je gospodin Lalošević istakao da će Uprava za sport i mlade, kroz blisku saradnju sa lokalnim samoupravama, kontinuirano raditi na unapređivanju uslova u istim, a sve u cilju obezbjeđivanja neophodne podrške omladini i sportistima iz svih crnogorskih regija koji imaju pravo da ravnopravno razvijaju svoje kapacitete i želje.

Direktor je takođe naglasio da je u prethodnom periodu institucija na čijem je sada čelu, u Andrijevici sufinansirala izgradnju tribina na terenu FK ”Komovi”. Za te namjene opredijeljena su sredstva u iznosu od 20.304,12 eura.

Bilo je riječi o rekonstrukciji školske sportske hale u Andrijevici, kako bi se stekli uslovi da rukometaši „Komova“ treniraju u svom gradu i igraju utakmice pred svojom publikom. Naravno da se i drugi državni organi moraju uključiti, ali će se Uprava za sport i mlade uvijek truditi da inicira ovakve i slične ideje.

„Razvoj sportske infrastrukture jedan je od ključnih prioriteta Uprave za sport i mlade. Od kolosalnog je značaja razumjeti da sportisti moraju dobiti adekvatne uslove da bi u skladu sa istim mogli i napredovati. Naši sportisti su Crnoj Gori uvijek donosili najveće radosti, te samim tim imamo dužnost da im uzvratimo u ništa manjoj mjeri“, kazao je Lalošević.

Kada je u pitanju omladinska politika, Uprava za sport i mlade ostaje pri svom dugoročnom cilju da omogući omladini pristup svim aspektima socijalnog, društvenog i političkog života i da unaprijedi njihove uslove. U skladu sa tim, jedno od pitanja koje se iniciralo tokom razgovora jeste otvaranje Omladinskog kluba u navedenoj opštini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve