Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović: Zbog korone aktiviramo plan B

Korona virus odlučan je da pokvari planove učesnicima Evropskog prvenstva za rukometaše, koje počinje 13. januara

Korona virus odlučan je da pokvari planove učesnicima Evropskog prvenstva za rukometaše, koje počinje 13. januara.

Uporni ,,rival“, koji već treću godinu prkosi cijeloj planeti, poslije jučerašnjih testiranja u izolaciju je ,,poslao“ četiri člana reprezentacije Crne Gore (tri iz igračkog i jednog iz medicinskog kadra) koji su dobili pozitivan rezultat, zbog čega su ,,lavovi“ morali da otkažu nastup na turniru „Yellow cup 2022“.

Crna Gora je u Švajcarskoj trebalo da igra sa domaćinom, Ukrajinom i Portugalom.

– Neodlazak na turnir dosta nas remeti. Tri utakmice bile bi odlična provjera koliko funkcioniše ono što smo uigravali, imali bismo priliku da nastavimo tamo gdje smo stali na novembarskom turniru u Tunisu i protiv Kuvajta u decembru. Ovako, na treninzima zasada nemamo tri igrača, a vidjećemo što će biti nakon narednog testiranja, 7. januara. Prije odlaska u Debrecin imaćemo testiranje i 10. januara, tako da ne znamo u kojem ćemo sastavu otići na Evropsko prvenstvo. Nadam se da će se momci oporaviti i da se infekcija korona virusom neće proširiti –rekao je selektor Zoran Roganović za Pobjedu.

Dok kovid-19 hara i ,,kroji“ sastave za EHF Euro, taktika i planovi stručnog štaba padaju u drugi plan.

– Odigraćemo dvije utakmice između sebe, ako nas bude dovoljno – nemoćan je Roganović u borbi sa nevidljivim protivnikom.

– Ne tražimo alibi, sklapamo mozaik za Evropsko prvenstvo i po tom pitanju sve ostaje po planu. Tačnije, aktiviran je plan B. Ostajemo kod kuće, radićemo najbolje što možemo i pokušati da se sačuvamo od korone.

Možemo i moramo korak više

Ukoliko se ,,lavovi“ u Mađarskoj pojave u sastavu koji je Roganović planirao i uvježbavao, lijevo krilo Miloš Vujović smatra da bi prolaz u glavnu rundu, prvi od debija na EP 2008, bio dostižan.

– Počelo je turbulentno, na oba testiranja imali smo pozitivnih slučajeva na korona virus, ali nadam se da se broj neće povećavati. Nemamo baš mnogo vremena do odlaska u Debrecin, moramo da radimo jako. Danci su favoriti u grupi, a najveću šansu vidimo protiv Sjeverne Makedonije i moramo da je iskoristimo. U podmlađenom su sastavu, ali imaju velikog asa na klupi, Kirila Lazarova, koji će i igrati. Ipak, ubijeđen sam da možemo da ih pobijedimo, kao i da se nosimo sa Slovenijom, koja će nam biti posljednji rival. Ukoliko budemo kompletni, možemo i moramo da napravimo korak više – rekao je Vujović.

Crna Gora na prethodna četiri učešća na EP nije uspijevala da u istom ritmu odigra sva tri meča, pa se rano vraćala kući. Može li konačno da razbije fizičku i psihološku barijeru?

– Sada je zaista teško organizovati dalji tok priprema i moramo biti vrlo pametni da sve planirano postignemo, a ujedno da se sačuvamo od virusa. Na Evropskom prvenstvu čeka nas veoma naporan tempo i moramo mu se prilagoditi. Pripremili smo drugačiju taktiku što se tiče rotacije igrača i na ovom šampionatu djelovaćemo mnogo brže. Nadam se da će to donijeti pomak i da ćemo igrati mnogo bolje nego na prethodnim šampionatima – optimista je as Fukse Berlina.

– Dugo smo pričali da smo mladi, da čekamo našu pravu šansu, i mislim da je ta šansa došla. U najboljim smo igračkim godinama – i dalje mladi, ali puni snage i vjerujem da možemo da se nosimo sa tim teretom. Crna Gora u kompletnom sastavu može da pobjeđuje i daćemo sve od sebe da to i uradimo – poručio je Vujović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve