Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović u izolaciji, “lavovi” na EP bez selektora?

Rukometni savez Crne Gore saopštio je da su među pozitivnima šest igrača i dva člana stručnog štaba (u koji se računa i medicinski tim).

Šest dana prije starta Evropskog prvenstva, osam članova rukometne reprezentacije Crne Gore bilo je pozitivno na obaveznom PCR testiranju na koronavirus.

Rukometni savez Crne Gore saopštio je da su među pozitivnima šest igrača i dva člana stručnog štaba (u koji se računa i medicinski tim).

Za razliku od drugih Saveza, iz RSCG nijesu saopštili imena pozitivnih na koronu, ali navodno selektor Zoran Roganović upravo iz tih razloga nije vodio sinoćnji trening “lavova”, već je komandu preuzeo njegov prvi saradnik i direktor reprezentacije Draško Mrvaljević.

Posljednje obavezno testiranje pred put koji je planiran za utorak, “lavovi” će odraditi u poneđeljak i tada će biti poznat konačan spisak putnika, naveli su iz RSCG.

Postoji mogućnost da se put pomjeri za srijedu, 12. januar.

Samo igrači i članovi delegacije koji dobiju negativan rezultat PCR testa na korona virus otputovaće u Debrecin, gdje će se igrati utakmice grupe A u kojoj su protivnici Danska, Sjeverna Makedonija i Slovenija.

U slučaju da rezultat narednog testa bude istovjetan kao jučerašnji, naša selekcija će na EP otputovati bez selektora.

Neki od igrača koji eventualno budu pozitivni, ekipi bi mogli da se priključe pet dana po isteku izolacije od posljednjeg testiranja, odnosno 15. januara kada će Crna Gora igrati protiv Sjeverne Makedonije.

Evropska rukometna federacija u četvrtak je donijela odluku o izmjeni kovid protokola, pa je period karantina nakon pozitivnog rezultata smanjen sa 14 na pet dana.

Nije realno očekivati da će Crna Gora u Debrecin otputovati u sastavu koji je Roganović planirao da suprotstavi Danskoj, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji, a tokom preliminarne runde moguće je napraviti samo dvije izmjene u sastavu.

Isto važi i za glavnu rundu i borbu za medalje.

Igrači mogu da budu zamijenjeni samo onima sa šireg spiska koji broji najviše 35 igrača. Zanimljivo, na njemu se nalazi i Vladan Lipovina, koji nije u kombinaciji za EP zbog sukoba sa selektorom.

Testiranja na koronavirus redovno će se vršiti i tokom šampionata u Mađarskoj i Slovačkoj i za očekivati je da bude novih slučajeva u svim selekcijama.

Paradoksalno, uslovi za ulazak u dvoranu biće blaži za gledaoce nego za članove reprezentacija i novinare.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve