Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović: Odbrana je jača strana, napad da bude efikasniji

Čvrsta odbrana postaje prepoznatljivost Zete. O tome svjedoči činjenica da je jesenas primila najmanje golova tek 14 nakon 19 kola

Fudbaleri ekipe iz Golubovaca imali su dovoljno vremena da odmore noge i glavu nakonjesenje polusezone koju su završili na četvrtom mjestu Telekom 1. CFL, sa 28 bodova, četiri manje od trećeplasirane Iskre.

Roganović, Foto: Cdm.me

U krajnjem vjerovatno će i sadašnja pozicija biti dovoljna da se izbori Evropa, ali sastav sa Trešnjice svakako ima realnu šansu da tokom proljeća napreduje jednu poziciju u prvoligaškom karavanu.

Tada izlazak na međunarodnu scenu ne bi zavisio od epiloga Kupa.

“Pauza nam je bila prijeko potrebna. Opterećenje na igrače je bilo veliko jer jesenas nijesmo imali širok roster. Momci su se odmorili, a vjerujem i uželjeli fudbala. Čekaju nas pripreme, a potom nastavak prvenstva. Prvi dio trenažnog procesa odradićemo na našem pomoćnom terenu, a za drugi ćemo vidjeti. Postoji nagovještaj da ćemo putovati u Antaliju, što smo praktikovali ranijih godina”, rekao je Roganović.

Čvrsta odbrana postaje prepoznatljivost Zete. O tome svjedoči činjenica da je jesenas primila najmanje golova tek 14 nakon 19 kola. Defanziva je, dakle, jača strana, ali to se ne može reći za napad koji je po efikasnosti, zajedno sa Petrovcem, najslabiji u ligi svega su 16 puta Golubovčani pogodili protivničku mrežu. Manje čak i od posljednjeplasiranog Grblja koji je dao 18 golova.

“Jasno je u kojem pravcu idu razmišljanja Roganovića… Fali nam krilni napadač i špic. Nadam se da ćemo pronaći rješenja na deficitarnim pozicijama. Potreban nam je i kvalitet i kvantitet, da zaoštrimo konkurenciju. Zimski prelazni rok je specifičan, siromašniji od ljetnjeg što se tiče ponude, nije lako sada pronaći igrače koje Telekom 1. CFL, sa 28 bodova, četiri manje od trećeplasirane Iskre želimo. Razmišljamo, vidjećemo što ćemo uspjeti da uradimo po pitanju pojačanja”, ističe kormilar Golubovčana.

Za igrače sa Trešnjice ima interesovanja, ali za sada nema odlazaka…

“Očekujem da na prozivku dođu svi momci koju su jesenas bili sa nama. Neko, naravno, može da ode u januarskom prelaznom roku, ali to će zavisiti od ponuda, koliko će biti prihvatljive za klub. Reagovaćemo u skladu sa tržištem, a u skladu sa svojim mogućnostima”, zaključio je Roganović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve