Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović pred Portugal: Moramo imati energiju kao protiv Francuske

"Crveni" su juče putovali, a danas će pokušati da se oporave i spremno dočekaju utakmicu sa Portugalcima

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra (18. 30 h) dočekuje Portugal u nastavku kvalifikacija za Mundobasket.

”Crveni” su na startu protiv Francuske 35 minuta odigrali odlično, a onda je uslijedio pad što je domaćin iskoristio i upisao pobjedu.

Za razliku od meča sa Francuzima, selektor Crne Gore, Boško Radović neće moći da računa na Petra Popovića, koji je povrijedio potkoljenicu.

– Petar Popović je povrijedio potkoljenicu i neće moći da igra protiv Portugala. Još jedan u nizu pehova, koji nas je zadesio u ovom ”prozoru”, kazao je Radović.

“Crveni” su juče putovali, a danas će pokušati da se oporave i spremno dočekaju utakmicu sa Portugalcima.

– Nema više naivnih i loših ekipa. Portugal je tokom čitavog meča gubio od Mađarske, a onda je na kraju utakmicu sveo na jedan posjed. Radi se o jednoj dobroj ekipi. Mi moramo imati pristup i energiju kao protiv Francuske da bismo došli u situaciju da pobijedimo, rekao je Radović.

Radović se još jednom osvrnuo na utakmicu sa Francuzima.

– Svjesni smo da smo odigrali dobrih 35 minuta. I manje kvalitetne ekipe od Francuske ne praštaju propuste koje smo imali u odbrani u posljednjih nekoliko minuta. Moramo da to ispravimo da se ne bi dešavalo protiv Portugala, zaključio je Radović.

Najbolji protiv Francuza bio je Vladimir Mihailović. Povratak u reprezentaciju prijao je košarkašu Mornara.

– Pritisak je veći i moramo tu ulogu favorita preuzeti na sebe. Protiv Francuske smo odigrali jednu jako dobru utakmicu i šteta što nijesmo pobijedili, ali se nadam da ćemo ponoviti te dobre stvari da ostvarimo još jednu pobjedu, poručio je Mihailović.

Budući na neće biti Popovića, biće veće opterećenje na spoljnoj liniji.

– Biće veće opterećenje za nas ostale bekove bez Petra, tu smo sa smanjenom rotacijom. Ipak moramo da odigramo najbolje što možemo.

I Mihailović se osvrnuo na utakmicu sa Francuzima.

– Protiv Francuske je izgledalo dobro. Imamo određeni kvalitet, limitirani smo određenim stvarima, trudimo se da ispoštujemo naše zamisli i da to iskoristimo najbolje što možemo”, jasan je Mihailović.

Portugal je u 1. meču, na domaćem parketu poražen od Mađarske 81:75., a Radosav Spasojević poručuje – ”pobjeda je obaveza”.

– Igramo pred našom publikom i pobjeda je obaveza. Ne smijemo ih potcijeniti. Trebalo bi da naša prednost bude igra kroz reket. Protiv Mađarske su odigrali dobar meč. Moramo da budemo fokusirani 40 minuta, ako želimo da pobijedimo, poručio je Spasojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve