Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Radović: Ako se plasiramo na EP to će biti jedan od boljih rezultata

Selektor očekuje težak put do Euroabasketa

Mundobasket i 11. mjesto iz Manile ostaju dio lijepe istorije, vrijeme je za nove izazove.

Košarkaši Crne Gore kvalifikacije za Eurobasket 2025. počinju 22. februara u gostima protiv Njemačke, dok tri dana kasnije dočekuju Švedsku u Podgorici (19h, ulaz slobodan). U grupi iz koje tri najbolje idu na EP nalazi se još i Bugarska.

Ono što je odmah jasno – crveni će biti oslabljeni tza prvi prozor. Osim NBA asa za ove mečeve selektor Boško Radović neće moći da računa ni na tandem iz Rusije – Bojan Dubljević, Nikola Ivanović.

“Nikola od Svjetskog prvenstva ima problema sa sitnim povredama i nije u stanju da bude sa nama, dok Dubljević ima familijarnih obaveza, koje mu ne dozvoljavaju da bude sa nama. Nedostaju nam dva ozbiljna igrača, međutim navikli smo da smo u raznim kombinacijama i sastavima”, rekao je Radović na današnjem presu.

Selektor očekuje težak put do Euroabasketa.

“Kvalifikacije će biti jako zahtjevne, imamo tri ozbiljne ekipe. Ako se plasiramo to će biti jedan od boljih rezultata. Mislim da nikad od mene niste čuli da dajem alibi, ali sada je stvarno tako”, kaže Radović.

Dotakao se i prvih mečeva u kvalifikacijama.

“Igramo sa svjetskim prvakom, neće biti igrača iz NBA, ali to će biti sastav sastavljen od evroligaških igrača, iz Bajerna, Milana, Albe, Efesa… Švedska ima 5-6 igrača, koji igraju u španskoj ligi i košarkaše, koji su glavni igrači u švedskoj ligi. U kompletnom sastavu ćemo sastaviti tri treninga prije utakmice sa Njemačkom. Naš cilj je svakako Evropsko prvenstvo”, zaključio je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve