Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Problem u igri postoji, Hrvatska će ga detektovati

Nije problem biti iza svjetskog šampiona Španije, i Srbije koja je godinama dominirala svjetskom vaterpolo scenom, već utisak da je tim na Svjetsko prvenstvo došao fizički i psihološki nespreman za jedno veliko takmičenje.

Nakon prve faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki reprezentacija Crne Gore osvojila je treće mjesto u grupi D i plasirala se u osminu finala, i gledano iz tog ugla mnogi bi rekli da je cilj ispunjen, ali se već na drugi ugao ima osjećaj da je prikazana igra ispod očekivanja.

Nije problem biti iza svjetskog šampiona Španije, i Srbije koja je godinama dominirala svjetskom vaterpolo scenom, već utisak da je tim na Svjetsko prvenstvo došao fizički i psihološki nespreman za jedno veliko takmičenje.

Na otvaranju Svjetskog prvenstva ostvarena je ubijedljiva pobjeda protiv Južne Afrike, ali je nedopustivo da jedan tim koji se nadao čak i borbi za medalje od takvog rivala u drugom poluvremenu primi devet golova.

Uslijedio je meč protiv Španije, koja je Svjetski šampion, tako da propusti i protiv “crvene furije” u drugom poluvremenu nijesu sagledani na pravi način.

I konačno sve se ponovoilo i u trećem meču – sjajna prva četvrtina – velika prednost od 5:0, potom i vođstvo od 8:4 i nakon toga u završnici utakmice potpun raspad sistema.

Srbija nikog nije oduševila posljednjih nekoliko godina, napravljena je smjena generacije, koja nije ni izbliza kvalitetna kao prethodna. Tim je napustio i selektor Dejan Savić, ali našim susjedima i dalje klecaju koljena u igri. Međutim i takva Srbija, bez adekvatnog kvaliteta, čak i psihološke stabilnosti bila je mentalno više nego moćna u završnici posljednje utakmice u grupi.

Zoran Mustur je jedno od najvećih igračkih i trenerskih imena u istoriji Crne Gore i iza njega su u igračkoj i trenerskoj u karijeri brojni rezultati, zbog toga je i kopetentan da kaže svoj stav zbog čega je Crna Gora u sva tri meča padala nakon druge četvrtine.

Sa psihološke emocionalne strane ponovo važne utakmice ne uspijevamo dovesti do kraja u našu korist. Imamo problem na šuterskim pozicijama, nismo na vrhunskom nivou. Najnervozniji u našoj ekipi je selektor. Gojković ne pruža igračima dovoljno povjerenja i samopouzdanja. Vidljivo da je čitav stručni štab anemičan”, kazao je Mustur u ocijeni igre Crne Gore na Svjetskom prvenstvu tokom takmičenja po grupama.

S druge strane nekadašnji selektor Petar Porobić kaže da nije stigao da pogleda sve utakmice naše reprezentacije, ali da je očigledno, s obzirom na kretanje rezultata, da postoji neki problem u igri koji bi moga biti psihološke prirode.

“Teško je to ovako procijeniti. Možda je došlo do prezasićenja, možda je problem psihološke prirode, ali svakako će sve pokazati utakmica protiv Hrvatske u osmini finala. Nakon tog meča biće sve mnogo jasnije”, zaključio je Porobić.

Problem u igri reprezentacije Crne Gore postoji, meč protiv Hrvatske će ga definitivno razotkriti problem, samo što će nakon te utakmice najvjerovatnije za sve biti prekasno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tv-EU
21.07.2023-17:59 17:59

Selektor više vjeruje u Svetog Savu nego u svoje znanje o vaterpolj