Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Pripreme: Vuksanović zadovoljan golmanima Budućnosti

Danas – šestog dana u turskom mondenskom ljetovalištu – nametnut je ponovo žestok ritam, a Božidar Vuksanović je kao i uvijek sa strane radio sa golmanima

Prvi dan u Antaliji smo proveli u putu i odmoru, nakon toga su uslijedila dva dana jakih treninga, četvrtog dana je u dominantnoj igri savladan Olimpik iz Donjecka (1:0), dok su juče igrači sa manjom minutažom protiv Ukrajinaca odmarali…

Danas – šestog dana u turskom mondenskom ljetovalištu – nametnut je ponovo žestok ritam, a Božidar Vuksanović je kao i uvijek sa strane radio sa golmanima.

– Imamo mi odlične uslove i na kampu kod nas u Podgorici, ali je Antalija nešto drugo što se tiče kvalitetnih pripremnih utakmica. Uslovi su optimalni, hrana i smještaj odlični, a udobnost hotela vrhunska za odmor. Plus, ne gubimo puno vremena između dva treninga vraćajući što se tiče puta. Mislim da će plod priprema biti vidljiv i tokom prvenstva, rekao je Vuksanović.

Trener golmana na pripremama u ”fudbalskom El Doradu” ima tri čuvara mreže sa kojima radi – reprezentativca Miloša Dragojevića i rezerviste Đorđija Pavličića i Nemanju Jevrića.

– Miloš je sa mnom već pet godina, lagano podnosi pripreme, jer kada se digne ili je u snu zna šta treba da radi. Zna da nema može ili ne, već da mora, govori Vuksanović, koji je u nedjelju koja je bila slobodan dan radio sa Pavličićem i Jevrićem.

– Pavličić je sa mnom već skoro godinu dana i polako se privikao, dok je Jevrić tu nepunih pola godine i teže ulazi u ritam. Međutim, zadovoljan sam njihovim radom. Miloš je u prednosti, jer je iskusniji i na pragu je debija za reprezentaciju, dok su njih dvojica još u fazi dokazivanja. Moraju mnogo da rade da bi dostigli nivo Budućnosti, ali najbitnije je da napreduju.

Snaga, brzinska izdržljivost, tehnika… Sve to mora da krasi modernog čuvara mreže.

– Prošli smo najteže, odradili smo snagu i brzinsku izdržljivost i polako počinjemo brzinu i reakciju. I što je najvažnije, uklapamo se u sistem tima i radimo na taktici što je izuzetno bitno – mora da se zna otvaranje napada, postavljanje i reakcija u odnosu na izgubljenu ili oduzetu loptu… Nadam se da će golmani biti na nivou Budućnosti, a to je šampionski.

Miloš Dragojević je naš reprezentativac, a Vuksanović mu je trener i u reprezentaciji Crne Gore. Nije isključeno da bi uskoro mogao da debituje.

– To mu je možda sreća, ali nikako olakšavajuća okolnost. Miloš zaslužuje da bude u reprezentaciji, naročito u situaciji kada oskudijevamo sa dobrim golmanima. Mijatović se povrijedio na posljednjoj utakmici, Petković već dugo ne brani, Šarkić je počeo i još nisam zadovoljan njegovom formom, dok Carević ne brani, a to je minus za golmana, govori iskusni trener, pa zaključuje.

– Dragojević je u prednosti jer je non stop u pogonu, ali mana mu je to što znam sve njegove manje. Sigurno je u najužem krugu što se tiče reprezentacije, nadam se da će uskoro debitovati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve