Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Presudilo iskustvo Budućnosti

Izabranike Andreja Žakelja sada od šampionskog pehara dijeli još jedan trijumf, do kojeg bi mogla već u nedjelju kada se igra treći meč. 

Nakon prvog poluvremena koje se igralo bez odbrana i u kojem su šuteri imali svoj “specijalni program” u drugom je Budućnost Voli zaigrala bolje u odbrani i stigla do druge pobjede u finalu plej-ofa.

Izabranike Andreja Žakelja sada od šampionskog pehara dijeli još jedan trijumf, do kojeg bi mogla već u nedjelju kada se igra treći meč.

Žakelj smatra da je loša igra odbrani u prvih 20 minuta umalo koštala Budućnost poraza. U nastavku je, međutim, sve bilo po ukusu slovenačkog trenera.

“Savim drugačija utakmica od one prve, koju smo kontrolisali cijelu. Večeras smo odbranu u prvom dijelu igrali premekano. U drugom poluvremenu smo taj segment popravili, imali smo i bolju energiju, kao i kontrolu skoka. Potrošili smo se, tako da nam predstoji odmor do treće utakmice”, kazao je trener Budućnosti.

On na raspolaganju ima samo šest iskusnijih igrača, nada se povratku Popovića.

“Popović i dalje ima problema sa povredom, ne znam da li će igrati u u nastavku finala, nadam se da će moći da pomogne. Kad nema Popovića, ne mogu da makne još jednog beka, bilo bi onda premalo na toj poziciji”, istakao je Žakelj.

Ističe da će umor igrati bitnu ulogu u finalu…

“Već danas smo bili sa manje energiju u odnosu na prvi meč, ali svjesni smo situacije. Moramo da se regenerišemo, da podijelimo minutažu, ukoliko je to moguće. Jer, što se više produžava serija, imaćemo više problema”, zaključio je slovenački stručnjak.

Na drugoj strani, strateg SC Derbija Dejan Jakara nije imao šta da zamjeri svojoj ekipi.

“Čestitke Budućnosti, zasluženo su slavili. Čestitke i mojim igračima, koji su dobro odreagovali nakon prvog duela. Imali smo večeras kontrolu i igrali pametno, ali presudilo je iskustvo Ferela i Rajta, ne možemo da ih branimo u situacijama jedan na jedan. Imali su i nekoliko ofanzivnih skokova, iz kojih su pogidli za tri, ali eto dali smo sve od sebe”, kazao je Jakara.

On kaže da ekipi fali iskustva u trenucima kada se meč lomi.

“Posljednju četvrtinu smo pali zbog neiskustva, igrali smo iste napade tada kao tokom meča, ali smo više griješili. Prebrzo smo završili neke napade, nemam šta da zamjerim momcima, želja nije bila sporna, ali nedostaje iskustva. Probaćemo da se što bolje spremimo za treću utakmicu”, zaključio je strateg “studenata”.

Treći meč igra se u nedjelju u 18 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve