Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Preminuo O Džej Simpson – jedan od najkontroverznijih sportista u američkoj istoriji

Njegova smrt označava kraj višedecenijske sage o zločinima i intrigama oko ovog nekadašnjeg sportiste — koji je dostigao vrhunac nakon brutalnih ubistava Nikol i Rona 1994. i nakon onoga što je nazvano Suđenjem vijeka, kada se O Džeju sudilo na nacionalnoj televiziji

O Džej Simpson – jedan od najkontroverznijih sportista u američkoj istoriji – premino je nakon borbe sa kancerom, saopštila je njegova porodica.

Bivši NFL velikan – kome je suđeno za dvostruko ubistvo svoje bivše supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Rona Goldmana ’90-ih, samo da bi bio oslobođen – preminuo je u srijedu u Las Vegasu, navela je njegova porodica.

Кažu da je bio okružen djecom i unucima kada je umro u srijedu uveče. Simpsonov advokat je takođe potvrdio njegovu smrt za TMZ.

O Džej navodno se posljednjih godina borio sa rakom prostate, a njegovo zdravlje se u posljednje vrijeme pogoršalo i on je prije nekoliko mjeseci hospitalizovan.

Njegova smrt označava kraj višedecenijske sage o zločinima i intrigama oko ovog nekadašnjeg sportiste — koji je dostigao vrhunac nakon brutalnih ubistava Nikol i Rona 1994. i nakon onoga što je nazvano Suđenjem vijeka, kada se O Džeju sudilo na nacionalnoj televiziji.

Njegov tim branilaca  uključivao je Džonija Кokrana, Roberta Кardašijana, Roberta Šapira i F. Li Bejlija.

Suđenje je kulminiralo poslije 11 meseci 3. oktobra 1995. godine, kada je porota donijela presudu „nije kriv“ za dva ubistva.

Procjenjuje se da je oko 100 miliona ljudi širom zemlje pratilo ili slušalo objavu presude.

Nakon oslobađanja Simpsona, nisu izvršena dodatna hapšenja ili osude u vezi sa ubistvima.

Simpson je o tome napisao knjigu pod naslovom „Da sam to uradio“, koja je postala bestseler u SAD.

Nakon suđenja za ubistvo supruge, optužen je da je zajedno sa još pet muškaraca predvodio okršaj u jednom od hotela u Las Vegasu, zbog čega je u zatvoru proveo 10 godina.

Tokom NFL karijere nosio je opremu Bafalo Bilsa i San Francisko Fortinajnersa, nakon što je 1969. godine izabran kao prvi pik na NFL Draftu.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve