Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Počinje Premijer liga: Poznata ekipa sa Enfilda ili super izazivači

“Svi počinjemo sa nula bodova i nula utakmica - tako da ne branimo ništa, titula je tu da se napada”, u svom stilu je poručio Klop.

Kažu da se pobjednički tim ne mijenja i po toj logici svi koji vole Liverpul trebalo bi da budu mirni i ove sezone – velikan sa “Enfilda” drugo ljeto zaredom nije trošio novac na pojačanja (sada stigao samo Kostas Cimikas), ali je ekipa koja je tokom posljednje dvije godine osvojila Evropu i Englesku i dalje na okupu. Nikada kasnije, ali i nikada nakon kraće pauze vraća se Premijer liga.

Liverpul brani krunu, a nišane ga dva Mančestera – Siti i Junajted, ali i Čelsi, koji je tokom ljeta sklopio moćan tim, sa mnogo novih, ali velikih majstora. Naravno, ne treba otpisavati ni Arsenal, Totehnem, pa i Anćelotijev pojačani Everton. Glavno pitanje sada je može li Jirgen Klop još jednom da izvuče maksimum iz svoje ekipe.

“Svi počinjemo sa nula bodova i nula utakmica – tako da ne branimo ništa, titula je tu da se napada”, u svom stilu je poručio Klop.

U najavi nove sezone menadžer šampiona Engleske objašnjavao je i novinarima sa Ostrva zbog čega nije bilo pojačanja. Istakao je da je teško u vremenu finansijske krize zbog pandemije novog korona virusa očekivati pojačanja, ali stigao je i da “bocne” klubove za koje smatra da iza njih stoje oligarsi i pojedine države.

Lako je zaključiti da je mislio na Siti i prije svega Čelsi – građani su doveli Ferana Toresa, Nejtaka Akea, a čeka se i Kalidu Kulibali, dok su novi “plavci” Kai Haverc, Timo Verner, Ben Čilvel, Hakim Zijaš i Tijago Silva.

A šou Premijer lige kreće sa dobrog-starog “Krejven kotidža”, gdje povratnik Fulam u gradskom derbiju dočekuje Arsenal (13.30h).

Ipak, derbi dana i klasik koji se dugo čekao igra se na “Enfildu”, gdje će se od 18.30 sudariti dva velikana Liverpul i još jedan povratnik Lids. Klop protiv Marsela Bijelse – čini se da nije moglo ljepše.

“Čeka nas jedan od najboljih timova Evrope i trener koji je zablistao gdje god se pojavio – i to dovoljno govori o Liverpulu i Klopu”, poručio je legendarni Bijelsa, trener Lidsa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve