Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Pobjeda protiv Hrvatske vodi u četvrtfnale

Nedavno na pripremama u Novigradu crnogorska selekcija je poražena od Hrvatske (26:25), ali su naše rukometašice u međuvremenu podigle nivo forme i kvalitet igre.

Prvi rival Crne Gore u drugom krugu Svjetskog prvenstva biće selekcija Hrvatske, koja je u posljednjem meču u grupi poražena od Žvedske, a u Glavnu fazu je prenijela samo bod, pošto je igrala neriješeno sa Senegalom.

Ukoliko “lavice” sjutra savladaju Hrvatice gotovo sigurno igraće u četvrtfinalu planetarnog šampionata, što je u nekim projekcijama i bio cilj za djevojke koje su stigle u Švedsku sa podlađenim timom.

Nedavno na pripremama u Novigradu crnogorska selekcija je poražena od Hrvatske (26:25), ali su naše rukometašice u međuvremenu podigle nivo forme i kvalitet igre.

“Mi smo već imale jedan ovakav meč. Mađarska je u prvoj fazi bila veliki favorit, a bez ta dva boda put ka četvrtfinalu bio bi veoma težak. Taj ispit su djevojke sjajno položile, sada je pred njima novi test. Najbitnije je da damo sve što možemo, da se fokusiramo na ono što najbolje radimo i nadam se završimo veliki posao”, kazala je selektorka Bojana Popović.

Crna Gora bi pobjedom protiv Hrvatske, gotovo sigurno bila učesnik četvrtfinala Svjetskog prvestva, a u tom slučaju bi protiv Švedske igrala za prvo mjesto u grupi i izbjegavanje Danske u prvom meču nokaut faze.

Senegal ne treba podsjenjivati, pošto je već iznenadio Hrvatsku, ali je objektivno najslabiji protivnik od naredna tri rivala u Glavnoj fazi Svjetskog prvenstva.

“Dobro je što smo igrale sa Hrvatskom pred prvenstvo, imamo dosta materijala. Spremamo se, imale smo dva dana odmora, što je dobro da bi djevojke koje su igrale mnogo mogle da se oporave”, kaže selektorka Crne Gore.

Bojana Popović zna kao bivša rukometašica da svaki rival ima svoje kvalitete i mane, zbog toga je oprezna i pred meč sa Hrvatskom o kojoj govori biranim riječima.

“Hrvatska je velika škola rukometa, tehnički jako obučene igračice. Moramo da opet budemo jake u odbrani, jer iz dobre odbrane možemo da imamo pravi i stabilan napad, ali i pravo na neki promašaj ili tehničku grešku više. Fokus je da im izaniliziramo napad, da im ne dozvolimo da dišu i da se lagodno osjećaju. Još se nije sve poklopilo da sve djevojke budu na maksimumu. Nije to lako, ovo je tim u stvaranju, neke djevojke dugo nisu igrale, nekima treba da prođu zajedno kroz neke situacije, da mogu da se sporazumiju očima. Svaki meč nam donosi novi korak, ali što uvijek možemo jeste da se dajemo u odbrani, da imamo energiju, da imamo “fajt”, a što se tiče napada, vjerujem da će iz meča u meč biti tečniji i bolji”, zaključila je Bojana Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve