Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Partizan sa pola snage pobijedio Cedevita Olimpiju

Partizan je sve dileme oko pobjednika riješio već u prvoj četvrtini kada je stekao 10 poena prednosti i do kraja utakmice rutinski održavao prednost.

Košarkaši Partizana sa pola snage pobijedili su večeras u beogradskoj Areni Cedevita Olimpiju i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Admiralbet ABA lige.

Partizan je sve dileme oko pobjednika riješio već u prvoj četvrtini kada je stekao 10 poena prednosti i do kraja utakmice rutinski održavao prednost za konačnih 85:70 (18:8, 24:18, 18:16, 25:28).

Cedevita Olimpija je nakon dva i po minuta igre vodila 6:2, ali je nakon toga napravio seriju 16:2 i ugasio nade Ljubljančana da mogu do iznenađenja u Beogradu.

U drugoj četvrtini Partizan je još malo dodao gas i u posljednjem minutu drugog poluvremena stajalo je najubjedljivijih 42:24, za miran ritam u drugih 20 minuta igre.

Tih 18 poena razlike bilo je i na kraju treće četvrtine (60:42), pa je trener Željko Obradović pružio priliku da nešto više vremena na parketu provede i oporavljeni od bolesti (mononukleoza) centar Balša Koprivica i talentovani Savo Drezgić.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Džejms Naneli, koji je postigao 18 poena, sve uz prvom poluvremenu, dok je plejmejker Jam Madar ubacio 13.

U timu Cedevita Olimpije najefikasniji sa 13 poena bio je Kevin Farel

Druga utakmica polufinala plej-ofa igra se već preksjutra u Ljubljani i dvorani u Stožicama. U finalu je već Crvena zvezda koja je u polufinalu ponizila podgoričku Budućnost.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve