Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Partizan pao u Milanu u neizvjesnoj završnici

Pobjednika je odlučio Šabaz Nejpir koji je na isteku napada, sa zvukom sirene, pet sekundi prije kraja pogodio težak šut i donio svom timu trijumf 85:83.

Košarkaši Partizana još jednom ove sezone poraženi su u Evroligi u neizvjesnoj završnici i na taj način su sve bliže završetku sezone u elitnom evropskom klupskom takmičenju

Pobjednika je odlučio Šabaz Nejpir koji je na isteku napada, sa zvukom sirene, pet sekundi prije kraja pogodio težak šut i donio svom timu trijumf 85:83.

Ostalo je Partizanu pet sekundi da proba trojkom do pobjede ili do produžetka, ali se spetljao Zek Ledej i Armanije slavio 12 pobjedu u sezoni, dok su crno-bijeli pretrpjeli 15 poraz i sve teže će do plasmana među 10 najboljih ekipa Evrope.

U timu Armanija večeras se pojavio Nikola Mirotić, nesuđeno pojačanje Partizana, koji je uz Nejpira bio najzaslužniji za pobjedu domaćina.

Mirotić je postigao 19 poena, pogodio četiri trojke, tri u posljednjoj četvrtini, dok je Nejpir ubacio 15 poena, i tri trojke. Ipak, najbolji igrač utakmice bio je Šavon Šilds sa 19 poena, tri skoka i šest asistencija za indeks korisnosti 27.

Partizan je bio na rubu poraza 51 sekundu prije kraja kada je Nejper ubaciotrojku za 83:80, a u sljedećoj akciji, sada već tradicionalno Kevin Panter promašuje šut za tri poena. Ipak, Ledej je skočio, postigao poene uz faul i pogodio dodatno bacanje za izjednačenje.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve