Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Optimizam u taboru plavih: Zvezda ne može da prati naš ritam, titula se vraća u Podgoricu

Crvena zvezda je u majstorici protiv Igokee izborila mjesto u finalu, pa će košarkaši Budućnost Volija od nedjelje protiv aktuelnog šampiona voditi borbu za titulu u ABA ligi…

Zoran Nikolić je optimista pred start finalne serije plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde, za koju centar košarkaša Budućnost Volija ističe da „ima odličnu ekipu, jako kvalitetan tim“.

– Smatram da možemo da ih pobijedimo i osvojimo titulu. Iskreno, ubijeđen sam u to. Dokazali smo dva puta ove sezone da možemo da igramo sa njima i da ih dobijemo. Ako zaustavimo neke njihove igrače, i ne damo im da se razigraju, onda je sve u našim rukama. Bitno je da se sada taktički pripremimo što bolje, da sačuvamo zdravlje do utakmica, a onda da budemo maksimalno spremni i fokusirani na zadatke koji nam predstoje. Smatram da ponovo možemo da osvojimo ABA ligu – kaže Zoran Nikolić za Arenu.

Crvena zvezda je u majstorici protiv Igokee izborila mjesto u finalu, pa će košarkaši Budućnost Volija od nedjelje protiv aktuelnog šampiona voditi borbu za titulu u ABA ligi…

– Iako je Igokea dokazala da može da igra sa Crvenom zvezdom, realno je bilo da Zvezda bude u finalu. U plej-ofu je to drugačija situacija, tu se, ipak, vidi ko ima dužu rotaciju, raspoloženije igrače. Davidovac je pokazao da je glavni kad je najpotrebnije, lider ekipe. Igokea je, svakako, ove sezone dokazala da je jako kvalitetna ekipa koja može da igra sa svima, i da je, s pravom, najprijatnije iznenađenje ove sezone.

Zbog obaveza u polufinalu protiv Mornara, Podgoričani su samo majstoricu između Zvezde i Igokee mogli na miru da odgledaju.

– Prvu i drugu utakmicu tog polufinala smo gledali malo, koliko smo mogli da ugrabimo prije naših utakmica sa Mornarom. Odgledao sam cijelu treću utakmicu, i, iskreno, bilo je dosta oscilacija u igri obje ekipe. Više kod Igokee, koja je imala šansu kada je spustila zaostatak na četiri razlike, 54:50, a onda je imala nekoliko minuta praznog hoda, nije uspjela da pogodi koš ni iz otvorenih šuteva, baš se ispromašivala. Mislim da se utakmica tu prelomila, na kraju je bilo 20 razlike za Zvezdu, koja bila dominantna u prvoj i početkom druge četvrtine, koja je na kraju zasluženo pobijedila – dodaje Zoran Nikolić.

Za razliku od Crvene zvezde, izabranici Dejana Milojevića su posao u polufinalu protiv Mornara odradili u dva meča, kako su i priželjkivali.

– Pred tu seriju se sva priča svodila na onaj poraz u Baru u ligaškom dijelu. Dosta smo analizirali tu utakmicu, što nam je pomoglo da odigramo mnogo bolje u polufinalu plej-ofa. U tom porazu u ligaškom dijelu je bilo jasno da nijesmo odbrambeno bili na potrebnom nivou, kada smo dozvolili Pulenu da se razigra. U polufinalu je priča bila potpuno drugačija, zategli smo odbranu i nismo im dozvolili da uđu u dobar šuterski ritam i da se razigraju. Mi smo kontrolisali dobar dio u obje utakmice, odbrana je bila ključna, a mi smo pokazali da imamo jaku i kvalitetnu ekipu, da trener Milojević može da računa i da se osloni na svakog od nas, i da imamo jako dobar kolektiv.

U finalu ABA lige za trofej se bore dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela, timovi koji su pokazali najviše do sada, i s pravom odlučuju o peharu.

– Ako dozvolimo da njihovi glavni nosioci igre, Lojd, Volden i Davidovac, svaku utakmicu budu raspoloženi za igru, to je jako teško da se iskontroliše. Sve počinje od njih trojice, Davidovac je odigrao maestralno u majstorici protiv Igokee, on je jedna od glavnih karika u ekipi. To može da predstavlja problem, i moramo se fokusirati na to da ne dozvolimo da im se nosioci igre razigraju. Da pokušamo našom odbranom i našom igrom da njihov tempo „ubijemo“ i nametnemo naš. Mislim da nijedna ekipa u ABA ligi, čak ni Zvezda, ne može da trči sa nama, da toliko igra tranziciju kao mi. Od kada je došao Milojević, baš smo dosta radili na tome da ubrzamo naš način igre, lopta mnogo brže kruži, više trčimo naprijed, držimo taj visok tempo igre. Mislim da je to dosta promijenio način na koji izgledamo kao ekipa na terenu, i da to dosta otežava protivnicima da igraju sa nama – zaključio je Zoran Nikolić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve