Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Olga Danilović zablistala, pa nestala u osmini finala Rolan Garosa

Prošlogodišnja pobjednica Vimbldona Vondruševa je pobijedila nakon sat i 20 minuta igre sa 6:4, 6:2 i plasirala se u četvrtfinale.

Srpska teniserka OIga Danilović sjajno je počela meč osmine finala Rolan Garosa protiv Markete Vondruševe, a onda nestala sa scene…

Prošlogodišnja pobjednica Vimbldona Vondruševa je pobijedila nakon sat i 20 minuta igre sa 6:4, 6:2 i plasirala se u četvrtfinale.

Fenomenalno je kćerka košarkaške legende Predraga Danilovića ušla u meč i za čas povela sa 3:0, i potom 4:1 i kada su mnogi povjerovali da je spremna za još jednu senzaciju na Rolan Garosu Olga je “nestala sa terena” što je iskusna Vondruševa iskoristila i preokrenula tok meča u svoju korist.

Vrlo brzo je peta nositeljka turnira izjednačila na 4:4, a kada Danilović nije iskoristila nekoliko gem lopti za 5:4 više povratka nije bilo.

Do kraja meča Vondruševa je dominirala terenom, Danilović igrala sve nevroznije i pravila veliki broj neiznuđenih grešaka i na taj način poklanjala rivalki poene i trasirala put do četvrtfinala.

Plasman u četvrtu rundu Rolan Garosa donio je Olgi Danilović skok od 18 mjesta na VTA listi i po završetku turnira trebalo bi da bude 107. na svijetu.

"Paklena" osveta Ige Sfjontek za eliminaciju prije osam godina, Foto: REUTERS
“Paklena” osveta Ige Sfjontek za eliminaciju prije osam godina, Foto: REUTERS

Pobjednica posljednja dva Rolan Garosa i prva teniserka svijeta Poljakinja Iga Svjontek počistila je sa terena Ruskinju Anastasiju Potapovu i pobijedila sa impresivnih 6:0. 6:0 za sveha 40 minuta igre.

Impresivna je bila i aktuelna šampionka US opena Koko Gof, koja je za tačno sat vremena savladala Italijanku Elizabetu Koćareto sa 6:1, 6:2, kojoj je plasman u 4. kolo Rolan Garosa najveći uspjeh u karijeri na Grend slem turnirima.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve