Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Gojković zadovoljan učinkom u Fukuoki

Crna Gora je poražena u najvažnijoj utakmici šampionata, iako se Grčka tokom cijele utakmice nudila i bila zrela za poraz, ali je izabranicima Vladimira Gojkovića u završnici utakmice nedostajala mirnoća i iskustvo da utakmicu prelomi u našu korist. To prijeko potrebno iskustvo sjedilo je u toj utakmici, ali i mnogim drugim u Fukuoki, na tribinama.

Teško se oteti utisku da bi Crne Gora pobjedom protiv Grčke igrala finale Svjetskog prvenstva koje je bilo na veoma niskom igračkom nivou, pogotovo igra u odbrani  kod svih selekcija.

Crna Gora je poražena u najvažnijoj utakmici šampionata, iako se Grčka tokom cijele utakmice nudila i bila zrela za poraz, ali je izabranicima Vladimira Gojkovića u završnici utakmice nedostajala mirnoća i iskustvo da utakmicu prelomi u našu korist. To prijeko potrebno iskustvo sjedilo je u toj utakmici, ali i mnogim drugim u Fukuoki, na tribinama.

“Što se tiče utakmice sa Grčlkom, mislim da je odigrana na visokom nivou, čak mislim da smo po prilikama i dominaciji, posebno u završnici utakmice bili bliži pobjedi nego u utakmici protiv Hrvatske u osmini finala. U tim momentima nam je nedostajalo malo mirnoće, jedan fantastičan pogodak Grčke odlučio je pobjednika, tako da što se tiče te utakmice stvarno nemam baš nijednu zamjerku, osim nekih propusta na početku meča”, kazao je na početku analize Svjetskog prvenstva selektor Gojković.

U igri crnogorskih reprezentativaca bilo je dosta oscilacija u igri, padova, tako da se nakon mečeva u grupi činilo da je ekipa fizički nespremna. Ipak, pokazalo se da je problem bio više psihooške pridode.

“Ako poričamo o meču sa Srbijom mi smo imali domionaciju tokom cijelog meča, ne samo na početku. Bilo je grešaka, ali taj stil igre iziskivao je veliku potrošnju i obično se takve utakmice dobijaju takvom dominacijom. Poslije poraza u červrtfinalu, uvijek je takav meč, kao taj protiv Italije, težak na svakom takmičenju, ali kada sam pogledao snimak utakmice kasnije, zadovoljan sam reakcijom, sem otvaranja utakmice, imali smo veliki broj šansi koje nismo iskoristili. Moramo shvatiti da imamo neke limite koje možemo samo vremenom i radom da nadoknadimo. Italija je imala samo jedan težak meč, mi do tada četiri i bilo je teško izvuči maksimum iz te utakmice, iako je želja bila neosporna”, kaže Gojković.

Crna Gora je u grupi , možda čak i neočekivano poražena od Srbije, pogotovo nakon početnog vođstva od 5:0. Prva utakmica u Fukuoki protiv Španije je pokazala da se ne zaostaje mnogo za najboljim selekcijama, ali je takođe viđen pad u završnici meča.

“Odigrali smo dobro protiv Španije. Sigurno da ne možemo biti zadovoljni kada se izgubi utakmica, ali smo bili bliže Špancima nego prošle godine. To je i bio neki cilj, svi su nas respektovali na Svjetskom prvenstvu.Moramo da nastavimo da radimo kako bi napravili još taj jedan iskorak”, dodaje Gojković.

Crna Gora je šampionat završila sa negativnim rezultatskim učinkom – pobjedama porotiv JAR i Hrvatske, porazima nakon peteraca od Srbije i SAD i porazima u regularnom toku od Španije, Grčke i Italije. Interesantno da je identičan učinak imala i Srbija, dvije pobjede, tri poraza, ali je ona obje svoje neriješene utakmice riješila u svoju korist poslije peteraca.

Baš ta činjenica da smo oba puta poraženi nakon peteraca govori da ekipa nije imala mentalnu stabilnost, što se vidjelo u završnicama svih utakmica, osim protiv Hrvatske.

“Ostavili smo pozitivan utuisak, imali smo igru, parirali smo svim protivnicima i nismo bili inferiorni u nijednoj utakmici, osim početka meča sa Italijom. Utakmicu sa SAD smo mogli riješiti u regularnom dijelu, mnoramo to dobro izanalizirati, pozabaviti se time i moramo te mečeve u kojima smo evidentno bolji da rješavamo u svoju korist. Vidljiv je napredak u odnosu na prošlu godinu, ali mi smo Crna Gora i znamo da možemo više. Vidjeli smo da možemo da igramo ravnopravno sa svima i sada želimo i da ih pobijedimo”, zaključio je selektor.

Crna Gora je od SAD izgubila utakmicu u trenucima kada je imala četiri minuta igrača više zbog brutalnog faula. Umjesto tada da se napravi rezultatska prednost, mi smo čak i primili gol, postigli samo jedan, a selektor Gojković nije uzeo nijedan tajm aut da zaustavi brod koji je krenuo u pogrešnom pravcu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
30.07.2023-14:26 14:26

Nevjerovatna drskost Gojkovića, nedostojnog i nesposobnog da vodi vaterpolo selekciju Cren Gore. Nevjerovatno, on koji je svoj reprezentaciju vodio do ubjedljivog lošeg plasma, govori o tome kako finale između Mađarske i Grčke nije bilo kvalitna vaterpolo utakmica, nego je to bila ona koju je on izgubio od Grče.

Pop_Đukan
31.07.2023-07:22 07:22

Eeeee, suklepino jedna, idi kod Joanikija pa razraćujte skupa strategiju! Čime možeš biti zadovoljan!? Ako imaš trunku obraza daj ostavku!