Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Novak Đoković: Vidimo se uskoro

Srpski teniser svojom objavomna Instagramu nije doveo, makar ne za sada, u pitanje svoje učešće na Vimbldonu koji počinje 1. jula.

Poslije teške odluke nakon koje je Đoković izgubio šansu da ove godine, potencijalnim osvajanjem Frenč Opena postane vlasnik po najmanje četiri titule na svakom grend slemu, oglasio se i najbolji svih vremena kratkom objavom na Instagramu.

Đoković neće sjutra igrati u četvrtfinalu Rplan Garosa protiv Norvežanina Kaspera Ruda koji se tako direktno plasirao u polufinale.

Srpski teniser svojom objavomna Instagramu nije doveo, makar ne za sada, u pitanje svoje učešće na Vimbldonu koji počinje 1. jula.

“Izuzetno sam tužan što moram da se povučem sa Rolan Garosa. Igrao sam srcem, dao cijelog sebe u jučerašnjem meču i nažalost, zbog ruputure meniskusa u desnom koljenu, moj tim i ja smo nakon pažljivog razmatranja i konsultacija, morali smo da donesemo tešku odluku. Želim mnogo sreće ostalim igračima ove nedjelje i iskreno se zahvaljujem svim nevjerovatnim navijačima na svoj ljubavi i kontinuiranoj podršci. Vidimo se uskoro. Sa ljubavlju i zahvalnošću, Nole”, napisao je Đoković na svom Instagram profilu.

Iako od objavljivanja vijesti o Đokovićevom odustajanju nije prošlo ni sat vremena, već se uveliko spekuliše o tome kako će izgledati nastavak sezone, da li će igrati na Vimbldonu i vjerovatno posljednjim Olimpijskim igrama u karijeri, odnosno hoće li morati na artroskopsku operaciju koljena?

Novakov bivši trener Boris Beker svjestan je ozbiljnosti situacije.

Srpski teniser svojom objavomna Instagramu nije doveo, makar ne za sada, u pitanje svoje učešće na Vimbldonu koji počinje 1. jula.

Bivši trener Novaka Đokovića Njemac Boris Beker svjestan je ozbiljnosti situacije.

“Ovo je loša vijest za sve navijače Đokovića, a ja sam jedan od njih. Skoro ste mogli to da pretpostavite poslije meča protiv Serundola. Lijekovi protiv bolova su olakšali peti set, ali je već te večeri upozorio šta će biti sljedeće jutro. Već je imao problema sa koljenima na posljednjih nekoliko turnira, ali nikada nije pričao o tome. To je očigledno veoma gorko za njega. Želim mu brz oporavak kako bi ponovo bio spreman za sezonu na travi, Ozbiljna je povreda i neće nestati sjutra. To me pomalo ostavlja bez riječi. Trebaju vam koljena na travi, zaista se stalno okliznete. Pocjepani medijalni meniskus je ozbiljna povreda i prirodno se postavlja pitanje da li je operacija neophodna”, kazao je Beker.

Kao nekadašnji specijalista za travnatu podlogu i trostruki osvajač Vimbldona, Beker odlično zna kakve izazove za tijelo predstavlja londonski Grend slem. Ljudi koji su igrali profesionalni tenis, svakako mnogo bolje od ‘običnog svijeta’ znaju koliko je ovakva vrsta povrede nezgodna i izazovna. Primjera radi, Žo Vilfred Conga je još sinoć tokom meča, kao stručni kon sultatnt za Prime Video, nasluti o kakvoj povredi je riječ. Nažalost, bio je u pravu.

“Zabrinjavajuće je, jednostavno, to vidimo u interakciji sa fizioterapeutom. Djeluje kao da je u pitanju bol u meniskusu. Kada pritisne nogu, kao da osjeti ubod. Pokušava tokom meča da podigne koljeno sa desne strane. Nisam doktor, nisam fizioterapeut, ne mogu ništa da kažem, ali me to na neki čudan način podsjeća na stvari koje sam doživio”, rekao je bivši francuski teniser.

Odustajanje Đokovića očistilo je put do trećeg uzastopnog Rolan Garos finala Kasperu Rudu kojeg je pobijedio prije godinu dana u borbi za pehar. Norvežanin je jedan od prvih koji se javno oglasio porukom podrške za Novaka.

“Brz oporavak Nole. Nadam se da se vraćaš zdrav na travu”, napisao je sedmi teniser svijeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve