Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Novak Đoković u polufinalu Vimbldona

Đoković se plasirao u svoje 46. Grend slem polufinale i u toj kategoriji se izjednačio sa Švajcarcom Rodžerom Federerom.

Branilac titule Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je večeras nakon preokreta pobijedio Rusa Andreja Rubljeva.

Rubljev je prvi set riješio u svoju korist, ali to kao da je naljutilo srpskog tenisera koji je nakon toga zaigrao agresivnije i pobijedio sa 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

Đoković se tako plasirao u svoje 46. Grend slem polufinale i tako se u toj kategoriji izjednačio sa Švajcarcom Rodžerom Federerom.

Đoković je danas protiv Rubljeva odigrao svoj 400. meč na Grend slem turnirima i ostvario 357. pobjedu i sada je na samo 12 trijumfa od rekorda Federera koji ima 369 pobjeda na četiri najveća turnira.

Imao je Đoković svoje prilike u prvom setu da napravi brejk, ali ih nije iskoristio i u finišu tog dijela igre šok – srpski teniser je u devetom gemu poveo 40:0 i činilo se da će u narednom gemu Rubljev servirati da ostane u setu, ali se dogodilo čudo.

Rubljev je nanizao pet poena, iskoristio prvu brejk loptu u setu poveo sa 5:4 i u narednom gemu na svoj servis iskoristio prvu set loptu za 1:0 u setovima.

To kao da je naljutilo Đokovića, koji je u drugi set krenuo furiozno i vrlo brzo poveo sa 5:0, da bi tek u šestom gemu Rubljev osvojio svoj jedini gem u tom dijelu igre.

U trećem setu Đoković  je u petom gemu napravio brejk iskoristivši prvu brejk loptu i prednost sačuvao do kraja za vođstvo od 2:1.

Ipak, drame je bilo u desetom, posljednjem gemu seta na servis Đokovića. Srpski teniser je poveo 40:15, imao dvije set lopte, ali je Rubljev nanizao tri poena i stigao do brejhk prilike. Imao je Rubljev još tri brejk šanse, ali ih nije iskoristio, pa je Đoković realizovao petu u set loptu za vođstvo u setovima.

Meč je odlučen u trećem gemu četvrtog seta kada je Đoković ponovo napravio brejk i stekao odlučujuću prednost za plasman u polufinalwe, gdje ga očekuje meč protiv Italijana Janika Sinera.

U devetom gemu četvrtog seta Đoković je napravio i drugi brejk, realizovao drugu meč loptu i zakaza polufinale italijanskom teniseru.

Siner se plasirao u svoje prvo grend slem polufinale, pošto je u četvrtfinalu Vimbldona pobijedio Rusa Romana Safijulina sa 3:1 (6:4, 3:6, 6:2, 6:2).

Sjutra se u Londonu igraju druga dva četvrtfinalna meča, a sastaće se Karlos Alkaraz – Holger Rune i Danil Medvedev – Kristofer Jubenks.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve